Maximum výkonu aneb Motorola Moto G200 v redakci

2
Maximum výkonu aneb Motorola Moto G200 v redakci
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Radost dělá především velký 6,8" displej se 144Hz obnovovací frekvencí
  • Naopak umístění čtečky otisků prstů není vůbec dobré
  • Lákadlem je vysoce výkonný procesor Snapdragon 888+

Na redakční stůl doputovala nová Motorola Moto G200, která balancuje na pomezí střední a vyšší střední třídy, což znamená, že už směle obstojí i v rukách náročnějších uživatelů. Nebudeme chodit dlouze kolem horké kaše, Motorola se v poslední době pasovalo do role výrobce, který mezi prvními nasazuje nejvýkonnější procesory od Qualcommu, případně je dále používá i nejen ve vlajkových typech. V Moto G200 je vysoce výkonný Snapdragon 888+ a je třeba zmínit, že takto výkonný telefon levněji rozhodně neseženete. Výkonu má mobil rozhodně na rozdávání a skvěle se hodí i na hraní jakýchkoliv mobilních her.

Motorola Moto G200

Když už jsme nakousli hry, můžeme se chvíli věnovat displeji. Na úvod jedno mírné vystřízlivění, nejde o AMOLED panel. V tomto ohledu je Motorola vcelku striktní a do řady Moto G moderní panely nedává. Vystačit si budete muset s technologií IPS, ale zato skutečně velkým s úhlopříčkou 6,8". Samozřejmostí je Full HD+ rozlišení a lákadlem bude 144Hz obnovovací frekvence. Volit můžete mezi 60 Hz, 144 Hz a automatickým režimem. Zamrzí umístění čtečky otisků prstů, která je skutečně velmi vysoko na pravém boku a obtížně se k ní lze dostat.

Vraťme se nyní k telefonu jako celku. Je samozřejmě velký, ale na zadní straně vás může zaujmout netradičně řešený modul s fotoaparáty, který pozvolna vystupuje z těla. Výsledkem je skutečně designově zdařilý prvek, který však dle očekávání není moc praktický a telefon se výrazně kývá, když jej chcete ovládat položený na stole. Jistým řešením je v prodejním balení připravené ochranné pouzdro, ani to však kývání zcela nevyřeší.

Benchmark testy

U fotoaparátů zaujme především hlavní snímač se 108 megapixely, avšak je již škoda, že postrádá optickou stabilizaci obrazu. Dále je k dispozici jen základní ultraširokoúhlý objektiv s 8 megapixely a 2megapixelový portrétní snímač. Uživatelé dychtící po co nejlépe fotícím telefonu se tak zřejmě poohlédnou jinde.

S ohledem na displej a výkon nasadila Motorola adekvátní baterii s kapacitou 5 000 mAh a také slušně rychlé drátové nabíjení o výkonu 33 W. Výdrž se tak pohybuje rozhodně nad jedním celým dnem, nabití zabere něco málo přes hodinku a čtvrt.

Motorola Moto G200

Motorolu Moto G200 v redakci nadále testujeme. Pokud vás o ní cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi pod článkem.

Motorola Moto G200

Rozměry168,1 × 75,5 × 8,9 mm, 202 g
DisplejTFT IPS, 6,8" (2 460 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888+, 1×2,99 GHz + 3×2,42 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Skoda že ho jeste nenatahli do vsech smeru a neudelali z nej rovnou tablet. Fajnej herni tablet. Takto nic moc...
Martin Mican
Martin Mican
Naposledy upraveno: 10. 2. 2022 16:41
Mohli by jste vyzkoušet ready for přes wifi i přes kabel na nejake tv a zkusit přehrát netflix,hbo go případně nějake iptv.Dále by se hodilo vyzkoušet zapnout 5GHz sit v hotspotu a vyskenovat site jestli opravdu jede protože u EDGE 20 sice jde nastavit v hotspotu 5GHz ale v klidu jede dal ve 2,4GHZ a je dost pomalý.Díky bylo by to super.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze