Máte nový telefon? Tyto aplikace musíte mít!

49

Čekal na vás pod stromečkem nový telefon nebo tablet? Pak oceníte tento článek, ve kterém vám přinášíme pár tipů na zajímavé aplikace, které byste měli vyzkoušet. Ať už jste ostřílení uživatelé nebo máte svůj první chytrý telefon, tak by vám tento výběr neměl ujít. Dost možná tu totiž najdete aplikace, které neznáte.

Byli jste celý rok hodní a pod stromečkem na vás čekal nový chytrý telefon nebo tablet? Ať už v něm tepe jakýkoliv systém, tak základem jsou aplikace. A protože věříme, že ty základní, jako je Facebook, Messenger, Twitter nebo třeba Google Maps, si najdete sami (však vám je i obchod automaticky nabídne), tak pro vás přinášíme pár tipů na aplikace, které dost možná neznáte, ale určitě byste je měli vyzkoušet.

Wunderlist

Po Vánocích přichází Nový rok, což je chvíle, kdy si lidé dávají řadu novoročních předsevzetí. A abyste na ně hned nezapomněli, tak bude nejlepší si je někam napsat. Na to se hodí multiplatformní aplikace Wunderlist, která slouží pro vytváření seznamů a úkolů. Ty můžete také sdílet. Po přihlášení své seznamy vidíte na různých zařízeních, a pokud si tam nechcete psát předsevzetí, tak aplikace skvěle slouží třeba i při sledování filmů nebo nakupování.

Stáhnout Wunderlist: To-Do List & Tasks

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Mac App Store (zdarma)

Settle Up

Chystáte párty? Spousta lidí hodně sní a vypije, což stojí hodně peněz. Kdo to má ale všechno platit? Nejlepší je spravedlivé rozdělení. Počítání v hlavě nebo na papíru moc pohodlné není. Navíc – co když ne všechny položky chcete rovnoměrně rozdělit mezi všechny? V tuto chvíli už to začíná být nepřehledné, a čím více lidí, tím větší zmatek. Aby vás nepřepadla beznaděj, tak toto všechno řeší aplikace za vás. Prostě si přidejte nákupy, rozdělte pro koho jsou, kdo kolik platil a na konci jedním tlačítkem zjistíte, kdo komu dluží kolik. A pokud zrovna párty nemáte, tak ji využijete třeba při spolubydlení nebo jakékoliv jiné činnosti, kde chcete rozdělovat nákupy.

Stáhnout Settle Up

Google Play (zdarma) App Store

Portmonka

Chytré telefony jsou sice docela velké a ty dražší modely se v kapse skutečně pronesou, ale na druhou stranu vám mohou ulehčit jinde. Tento výčet by byl dlouhý, ale nyní mám na mysli peněženku. A ne, nemluvím o penězích. Jistě jste v nějakém tom klubu (každý obchod vám dnes nabízí klubovou kartu). Jenže peněženka plná karet není pohodlná na nošení. Díky této aplikaci je můžete všechny mít v digitální podobě ve svém telefonu. Stačí naskenovat kódy a je to. Navíc díky aplikaci zjistíte i informace o obchodech, otevírací době nebo kontaktech.

Stáhnout Portmonka

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

CamScanner

Máte před sebou dokument na papíru (skutečném papíru ze středověku) a potřebujete ho uchovat? Pokud ho jen vyfotíte, tak nemůžete počítat s valnou kvalitou. Aplikace CamScanner by vám v takovou chvíli ovšem mohla přijít vhod. Dokument (a může to být dopis, účtenka, smlouva, poznámka, vizitka, článek atd.) se naskenuje, automaticky ořízne, přizpůsobí se barvy, písmo se vyostří a to vše můžete samozřejmě volitelně upravovat. Dokument pak můžete uložit (i více stránek) do PDF nebo JPEG, nahrát na cloud nebo sdílet. Aplikace dokonce zvládne rozpoznávat text.

Stáhnout CamScanner

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Adobe Photoshop Express

Nechcete na Facebook posílat fotky v takové podobě, v jaké je vyfotíte, a vestavěný editor obrázků vám nevyhovuje? Zkuste aplikaci od nejpovolanějších v oboru grafiky – Adobe. Je zdarma a zvládnete v ní ty nejzákladnější úpravy. Fotky otočíte, vyvážíte, oříznete, odstraníte červené oči, vylepšíte kontrast, expozici, vyvážíte bílou, upravíte barvy, sytost, ostrost a tak dále. Přidat můžete i přednastavené filtry, jak je dnes populární. Nechybí ani možnost výsledek ihned sdílet na sociální sítě.

Stáhnout Adobe Photoshop Express

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

SwiftKey

Máte Android nebo iOS? A věděli jste, že si můžete nastavit jinou klávesnici, pokud vám ta vestavěná nevyhovuje? Zkuste třeba SwiftKey. Mezi její hlavní přednosti patří chytrá nápověda a předpověď dalších slov. Výrazně to může usnadnit vaše psaní. Moderní je také psaní gesty. Jedním tahem jezdíte přes klávesy a klávesnice sama pozná, co za slovo máte na mysli. Zvládne také různá témata.

Stáhnout SwiftKey

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Pushbullet

Sedíte u počítače a chcete si rychle něco poslat na telefon? Jak to udělat? Poslat si email? Zprávu přes nějaký chat? To asi není úplně ideální řešení. Zkusit můžete službu Pushbullet, která je přesně pro toto stvořená. Okamžitě si můžete odeslat odkazy, soubory, obrázky nebo třeba poznámky tam i zpět (z PC na telefon a obráceně). Možná se vám do toho prvně nebude chtít, ale záhy zjistíte, jak užitečná tato aplikace je.

Stáhnout Pushbullet

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Tinder

Běžné seznamky už dnes nefrčí. Každý hledá něco, co zabere málo času, vypadá to cool a je to free. A to je přesně Tinder. Zeptá se vás na jediné: líbí/nelíbí? Posunem vpravo nebo vlevo dáte najevo své sympatie, a pokud se náhodou s někým shodnete, tak si můžete začít psát. Nejde o nic vážného, aplikace u nás ještě není tak rozšířená a potkáte tu hodně cizinců na dovolené. A když už se s někým dáte do řeči, tak se většinou buď očekává rychlé rande, nebo to vyšumí. Řada lidí si ale stejně většinou chce jen popovídat. Aplikace vyhledává podle zájmů a podle polohy, takže snadno narazíte na někoho, kdo není tak úplně daleko.

Pro Windows Phone službu využijete skrz aplikaci 6tin.

Stáhnout Tinder

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Seven

Nabrali jste přes Vánoce nějaká ta kila navíc? Je nejvyšší čas s tím začít něco dělat. Cvičit můžete spolu se svým chytrým telefonem nebo tabletem. Aplikace Seven přináší populární sedmiminutové intenzivní cvičení, které může být při pravidelném režimu velmi efektivní. Cviky se vám ukazují na displeji a aplikace vám také vede přehled cvičení, takže víte, jak jste na tom. S postupem času si těch sedmiminutovek budete dávat víc najednou a cukroví bude rázem tatam.

Stáhnout 7 Minute Workout “Seven”

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Milhi
Nic moc výběr. Spíš nic :/
myzu
Som rad, ze najviac app tam bolo pre Windows, hoci vsetky som uz vyskusal, ale tesi ma to preto lebo vacsina webov venuje prilis málo priestoru tomuto systemu.Mobilenet je nastastie svetlou vynimkou. A k tym app. APE je super app, ale su aj lepsie, ako napr.PicsArt alebo Fotor
Peter
Ako si z tychto doporucení môžu vybrať uživatelia Blackberry?
PEPA
CamScanner je super aplikace:-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze