Mapy.cz zkouší svou turistickou navigaci, testovat můžete i vy

Velmi populární aplikace Mapy.cz se brzy dočká zásadního vylepšení v podobě příchodu navigace, která jim doposud chybí. Nejprve je však nutné vše řádně otestovat a tak Seznam.cz spustil veřejný test pro omezený počet uživatelů.

Mapy.cz

Testovací provoz se týká aplikace Mapy.cz a vybraným uživatelům přinese možnost zkoušet hlasovou navigaci, která je k dispozici ve všech státech Evropy a současně pro turisty, cyklisty i řidiče automobilů. Ty hlasová navigace upozorní na blížící se rozcestník, povede je po preferované nejkratší či turistické trase, nebo jim vykreslí barvy turistického značení na stezkách. Důraz je kladen zejména na turisty, kteří si mohou během chůze klidně zhasnout displej. Aplikace je vibracemi sama upozorní zavibrováním a současně notifikací na uzamčené obrazovce.

Nepřehlédněte: Mapy.cz umí plánovat trasu na lesních a polních cestách

Mapy.cz
Navigace v aplikaci Mapy.cz

Pro cyklisty je připravena možnost plánovat navigaci skrze lesní cesty, případně si navolit trasu vhodnou pro silniční kola. Pro řidiče automobilů jsou připraveny všechny nezbytné informace, jako je upozornění na kruhový objezd, sjezdy a nechybí také informace o maximální povolené rychlosti v daném úseku.

„Pro naplánování trasy je zatím potřeba internet, byť na offline módu již pracujeme. Lidé proto potřebují mobilní data, nebo si trasu naplánují v počítači, uloží do funkce Batůžek a v mobilu si ji po přihlášení otevřou. Při cestě do zahraničí zajistí hladké fungování stažená offline mapa vybraného evropského státu. S ní už totiž pro další provoz není internet potřeba. Výjimkou je situace, kdy sejdete z trasy. Na její přepočítání je připojení prozatím nutností,“ vysvětluje Jakub Faifer.

Aplikace s navigací je momentálně dostupná do mobilů se systémy Android pro 3 500 zájemců. Ti si ji mohou do svých přístrojů stáhnout přes veřejný odkaz, případně se některým zobrazí nabídka na testování rovnou na službě Google Play. „Hlasová navigace je dlouho očekávaná funkce, proto ji chceme s našimi fanoušky vyladit ještě předtím, než ji nabídneme všem. Zájem máme především o lidi, kteří ji budou skutečně využívat a dají nám z vlastního testování zpětnou vazbu,“ vysvětluje Jakub Faifer

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroje: seznam.seznamblog.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze