Mapy Nokia HERE by se mohly dostat na iOS a Android

18

Na serveru LinkedIn se objevila nabídka práce software inženýra se zaměřením na Android a iOS platformy pro oddělení HERE, které patří Nokii. Právě oddělení HERE je přitom zaměřeno na aplikace, které mají co dočinění s polohovacími službami. Jednou z nich jsou i HERE Mapy, které doteď byly přístupné pouze pro Windows Phone.

Nokia hledá zájemce na vývojáře se zkušenostmi s vývojem aplikací pro Android a iOS, který již má za sebou alespoň jeden vlastní originální projekt. To by po odkoupení Nokie Microsoftem mohlo napovídat, že pozůstatky firmy, které ve Finsku zůstaly, by se mohly zaměřit primárně na vývoj mapovacího softwaru a konkurovat tak Googlu a Applu.

Logo HERE a screenshoty z aplikace HERE Mapy

Zároveň oddělení HERE hledá dalšího vývojáře na post „vývojář mobilních aplikací“, což by mohlo také znamenat rozšíření pole působnosti HERE, nebo i zavítání do dalších oblastní mobilních aplikací obecně. Po ztrátě své mobilní divize se Nokia tak nevzdává a pracuje dál. Zatím to vypadá, že se bude soustředit hlavně na software a jeho rozšíření na další platformy.

Zdroje: phonearena.com, linkedin.com, linkedin.com

Diskuze ke článku
misaz
A ted se v redmondu tlucou do hlavy a balmer se smeje. :)
Lukáš
Co si o tom myslet, takových nelogických kroků je okolo Nokie podezřele moc, já nevím, ale tohle lidi vnímají a opravdu za chvíli člověk ztratí i ty poslední argumenty pro koupi wp, resp. Nokie.
Olaf
jenze mapy nejsou zadny argument. Ja proste nechci Android, to je dostatecne silny Argument. Cil vzdy budu koukat na Nokii a iPhone.
V.A.
a budou HERE mapy prosím i na symbian? díky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze