Konečně jsme se dočkali: HERE mapy na iOS a Android

30

Navigačních aplikací je jak na iOS, tak i na Androidu nespočet. Ať už jsou to Google Mapy, Apple Mapy, Sygic, Garmin a podobně, tak jedna velká navigační aplikace na těchto dvou systémech chyběla. Jedná se samozřejmě o HERE od Nokie, která se nyní zaměřuje právě na vývoj mapovacího softwaru a mapy HERE budou dostupné jak na iOS, tak i Androidu.

Nokia se v současnosti zaměřuje hlavně na svoje mapové aplikace a rozšiřuje, jak jen může. Ještě aby ne, když mapy HERE jsou jedny z nejoblíbenějších navigací, kvůli kterým někteří uživatelé přesedlali na Windows Phone. Ostatně mnoho z vás uvedlo mapy HERE jako vaší nejoblíbenější navigaci v naší otázce na Facebooku.

TIP: Nokia vydá své HERE mapy pro telefony a hodinky Samsung

Mapy HERE

Podíl map HERE tak určitě není zanedbatelný a Windows Phone takto ztratí jednu ze svých exkluzivit, jelikož HERE budou nově dostupné jak na iOS, tak i na Android, a to zcela zdarma. HERE nabízí například pokročilé informace o dopravě a velmi kvalitní mapové podklady. Navigace by měla být dostupná ještě během letoška.

Stáhnout HERE WeGo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: slashgear.com, online.wsj.com

Diskuze ke článku
Rudolf
OK, teraz si mi uz len staci predat svoju L925 a vybrat si nejaky mobil s Androidom.
Smithy
Konečně navigace kde nejdou zadat průjezdní body ... zlatej Sygic :-)
Jirkaone
Opravdu chabý důvod k opuštění platformy WP.
Petr
Do článku byste měli přidat, že HERE umí fungovat plně offline, což je proti Google Mapám velká výhoda v zahraničí (pro některé možná i v ČR) a proti konkurenci která offline umí (Sygic atd) jsou zase zdarma. Se zapnutými daty budou informace o dopravě, kterých bude po uvolnění na všechny platformy asi dostatek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze