Malý a růžový, takový má být tablet HMD Tab Lite

2
Malý a růžový, takový má být tablet HMD Tab Lite
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Půjde o menší zařízení s 8,7" displejem
  • I přes nízkou cenu tablet nabídne LTE

Společnost HMD Global již připravuje nová zařízení téměř výhradně pod svým logem a nebýt několika nových tlačítkových Nokií, došlo po desítkách let ke kompletnímu konci mobilů Nokia. Nejde však jen o telefony, ale také o tablety. Již jsme se dočkali představení modelu T21, avšak to byla původně Nokie a výrobce ji pouze přebalil do jiných barev.

První tablet pod hlavičkou HMD tak zřejmě dorazí o něco později. Již nyní nás o něm informuje Piyush Bhasarkar skrze sociální síť X. Dozvěděli jsme se tak nejen o informace o pravděpodobném tabletu HMD Tab Lite, ale také vidíme jeho vzhled. Řeknete sami, kdy jste naposledy viděli růžový tablet? Kromě barvy brzy rozpoznáte, že půjde o menší zařízení, které míří do nižších cenových pater.


Například IPS displej má nabídnout 8,7" a HD+ rozlišení. Maximální jas dosáhne na 560 nitů. Výkon obstará Unisoc T610 společně se 4GB RAM. Spíše základní je rovněž 64GB úložiště. Poněkud zvláštní situace panuje kolem fotoaparátů. Zadní má 5 Mpx, čelní kamerka 8 Mpx. Ve výsledku to však smysl dává. Přeci jen bude praktičtější mít kvalitnější čelní kamerku pro videohovory.

Kapacita baterie činí průměrných 5 500 mAh a podporováno je 18W drátové nabíjení. Na závěr lze dodat, že se netřeba obávat, že by byla novinka nabízena jen v růžové. K dispozici má být také modrá a černá verze. HMD Tab Lite má zaujmout i tím, že má být vždy vybaven LTE. Cena má být jen 149 eur, tedy necelé 4 tisíce korun.

Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Pokud to bude za dvojku. Pro ty nejmenší uživatele, případně pro někoho méně náročného.
Porydge Covername
HOMO Tab Lite

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze