Majitelé Nexusu 6P hlásí snadno rozbíjející se přední i zadní sklo

18

Nový referenční telefon pro operační systém Android, Nexus 6P, nabízí sice kvalitní výbavu, ale s odolností je to horší. Poté, co se na internetu objevilo nelichotivé video, které zachycuje, že jej snadno zlomíte rukama a nemusíte vyvinout ani příliš síly, se objevil další problém. Uživatelé si stěžují, že telefonu snadno praská sklo na přední straně i zadním pásku s fotoaparátem.

Na problém upozornila řada uživatelů redditu, podle kterých se skleněný pásek na zádech jejich zbrusu nového Nexusu 6P roztříštil bez zjevné příčiny. Telefon přitom měli běžně položený na zádech a nic s ním nedělali.

Google Nexus 6P

TIP: Nový Nexus 6P příliš nevydrží, zlomíte jej vlastníma rukama

Server GSMarena připomíná situaci u Nexusu 4, kde zadní skleněný panel praskal podobným způsobem, protože použité sklo nezvládalo náhlou změnu teploty, když jste ho během zimy položili na chladný stůl. Je možné, že Nexus 6P trápí podobný problém. Kovový rámeček nebo sklo samotné se roztahuje, ale protože tu není nic, co by toto roztažení absorbovalo, sklo se rozbije. Někteří uživatelé rovněž hlásí i rozbité přední sklo, na kterém vzniká jedna dlouhá prasklina.

Technické parametry Google Nexus 6P

Kompletní specifikace
Konstrukce159,3 × 77,8 × 7,3 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12,3 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,55 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2016, ?

Zdroje: reddit.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Standa
Jen další předražená sračka. Nexus dávno neplní to k čemu byl původně vytvořen. Začínali na 7 tisících a kde je cena dnes? A kvalita o ničem. Jen blb by to koupil hlavně za ty český přirážky
Jedd
Stejný problém měl kolega u Sony Z3 Compact a zadním sklem. Poslal na reklamaci zadní sklo vyměnili (v rámci záruky což mě popravdě překvapilo) a od té doby neprasklo, takže zřejmě vada prvních kusů. Toto by mohlo být podobné.
pet
nevidim duvod proc ho kupovat. je vetsi a tezsi nez samsung note 3 i nez samsung s6 edge + a pritom nema nic navic, naopak mu spousta funkcni chybi
Xwert Is
Xwert Is
No to sa Huawei nevytiahol teda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze