Nový Nexus 6P příliš nevydrží, zlomíte jej vlastníma rukama

44

Nové telefony jsou ze stran mnoha uživatelů podrobovány různým a mnohdy šíleným testům odolnosti. Mezi oblíbené patří v poslední době test, zda se telefon neohýbá. Prošel jím i nový Nexus 6P a bohužel výsledek příliš lichotivý.

Nexus 6P

Telefony Nexus vyrábělo už mnoho výrobců, avšak vůbec poprvé měl letos tu čest čínský Huawei, který pro Google připravil vrcholný model 6P s moderním hardawarem i velkým displejem. Nový Nexus se samozřejmě těší značnému zájmu a nevyhýbají se mu ani různé crash testy. V posledních letech se však do obliby dostaly testy ohebnosti. V tomto ohledu však novinka příliš dobře neobstála, jak se budete moci přesvědčit na přiloženém videu níže. Nexus 6P totiž dokážete rozlomit vlastníma rukama, postačí jen trocha síly ve správných bodech. Autor videa popisuje hlavní problémy, které stojí za snadným zlomením. Zásadní je prázdný prostor mezi krajem baterie a okrajem základní desky. V daném místě totiž ke zlomu dojde. Od telefonu se také snadno oddělí horní část, která je přichycena pouze na malých kouscích plastu.

Na jednu stranu je zřejmé, že by se Huawei měl snažit na telefonech více zapracovat. Konstrukci bychom si rozhodně představovali pevnější. Na druhou stranu jde stále o extrémní případ a taktéž činnost, kterou s telefonem patrně nebudete běžně dělat. Při běžném používání by vás proto Nexus 6P zklamat neměl.

Technické parametry Google Nexus 6P

Kompletní specifikace
Konstrukce159,3 × 77,8 × 7,3 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12,3 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,55 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2016, ?

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Luba
Vy ještě nevíte že to je FAKE ??? proběhlo to NETem včera, hned se odhalilo FAKE a vy to sem dáte :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Luba
Vy ještě nevíte že to je FAKE ??? proběhlo to NETem včera, hned se odhalilo FAKE a vy to sem dáte :D
Milhi
To je uchylny. Zlomite kazdou placku kazdy telefon autor videa a jeho historie je toho dukazem. Prijde to snad nekomu divne ze 7mm tlusty telefon jde rozloupnout? Asi jo protoze nikdo normalni to nikdy nezkusi. Nechapu zamer redakce delat antireklamu tomuto zarizeni jiz v nadpisu clanku ktery je opravdu primitivni.
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
No ja neviem,ja som videl uz 3 videa,ktore ukazuju presny opak. Podla mna mal len smolu,ze dostal mozno predprodukcny kusok.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze