Mají nakonec optickou stabilizaci všechny tři fotoaparáty Huawei P20 Pro?

3
Mají nakonec optickou stabilizaci všechny tři fotoaparáty Huawei P20 Pro?
  • Navzdory tvrzení Huawei, že má u P20 Pro optickou stabilizaci pouze teleobjektiv, to nyní vypadá, že jí disponují nakonec všechny tři hlavní senzory
  • Tvrdí to alespoň známý web iFixit, který P20 Pro kompletně rozebral a podíval se důkladně na jednotlivé součásti

Známý web iFixit si vzal do parády nejnovějšího krále fotomobilů Huawei P20 Pro. Dostáváme tak pohled na vnitřek telefonu a především na trojici fotoaparátů. Dle iFixit se telefon poměrně snadno rozebírá i přes jeho voděodolné utěsnění. Vnitřní komponenty jsou prý také v podstatě jistou formou modulární a dají se v případě opravy poměrně snadno vyměnit.

Huawei P20 Pro

Nejvíce však každého zajímá pravděpodobně trojice zadních fotoaparátů. Ten hlavní má 40 Mpx, druhý monochromatický 20 Mpx a poslední teleobjektiv s trojnásobným zoomem 8 Mpx. Celá soustava fotoaparátů je umístěna na jedné malé desce, přičemž se přišlo na něco velmi zajímavého. Huawei sice tvrdí, že optickou stabilizaci má jen teleobjektiv, kde dává největší smysl, ale podle iFixit to vypadá, že mají optickou stabilizaci všechny tři senzory.

Huawei P20 Pro a tři fotoaparáty

To by mohlo znamenat, že Huawei využívá pro svou chytrou stabilizaci s umělou inteligencí alespoň částečně také optickou, podobně jako to má například Google u natáčení videa. Otázkou je, proč by se Huawei tímto nepochlubil hned při představení telefonu. Celkově obdržel smartphone hodnocení opravitelnosti 4 z 10, což je stejné skóre, na které dosáhl Samsung Galaxy S9. Znamená to však o 2 body méně, než dostal iPhone X. Body ztrácí P20 Pro kupříkladu za příliš silné lepidlo držící displej.

Huawei P20 Pro 6GB / 128GB

Rozměry155 × 73,9 × 7,8 mm, 180 g
DisplejAMOLED, 6,1" (2 244 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:24 hodin

Zdroj: ifixit.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Že by chtěl být Huawei zajímavý a přiznal pouze jednu stabilizaci a ony jsou tam nakonec tři? Na Huawei by to sedělo: "Podívejte co dokážeme s jedním stabilizovaným čipem".
Tomas
Jooo technologii pureview znam. stále ji mám ve své 808 :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze