Lumia 2520 má problém s nabíječkou, Nokia pozastavuje prodej

6

Lumia 2520 není jen tak ledajakým tabletem, jedná se totiž o historicky první (a mimochodem dlouho očekávaný) tablet od finské společnosti Nokia. I když se na tuzemském trhu prozatím neprodává, jinde v Evropě ji už bez problému seženete. Nyní se však objevily problémy s nabíjecím adaptérem, vzhledem k tomu Nokia prozatím pozastavuje prodej.

Nepřehlédněte:

Nokia Lumia 2520 na oficiálních snímcích

Tablet Nokia Lumia 2520 byla představena společně se svými kolegyněmi (Lumia 1520 a Lumia 1320) z řad tabletofonů již v říjnu minulého roku, na tuzemském trhu ji však ani po půl roce ještě oficiální cestou neseženete. Již nějaký ten čas se ovšem prodává jinde po Evropě. A i na těchto trzích se Lumia 2520 bude muset prozatím stáhnout z prodeje. Může za to vadný nabíjecí adaptér AC-300, Nokia totiž v rámci testování přišla na možnost odpadnutí plastového dílu zástrčky v nabíječe, to by mělo za následek odhalení elektroniky a zcela jistě i nepěkné poranění elektrickým proudem.

Problémová nabíječka AC-300

Dobrou zprávou je, že na problém opravdu přišla samotná Nokia, zákazníci si na žádné problémy nestěžovali a nedošlo ani k žádnému poranění. Nokia vyexpedovala celkem 30 tisíc kusů balení s vadnou nabíječkou, vadné kusy se však dostaly pouze na území Ruska, Velké Británie, Dánska, Finska, Německa, Rakouska a Švýcarska. V USA se podle Nokie prodalo „pouze“ 600 kusů balení s vadnou nabíječkou AC-300

Nokia nyní radí vyhnout se používání této nabíječky a počkat na nápravu, na které Nokia intenzivně pracuje. Veškeré dění ohledně vadné nabíječky a dalšího postupu doporučujeme sledovat přímo na těchto stránkách, které Nokia pro tento případ speciálně vytvořila.

Technické parametry Nokia Lumia 2520

Kompletní specifikace
Konstrukce267 × 168 × 8,9 mm, 615 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 10,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát6,7 Mpx, , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 4×2,2 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémWindows 8 RT
Akumulátor8 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2014, ?

Zdroje: theverge.com, nokia.com

Diskuze ke článku
iOSHater
Moc pěkný kus HW.
Megy
Jde o to, že přes odhalené kontakty (na obrázku) napájecího zdroje je teoreticky možné dostat el.impuls z kondenzátorů uvnitř nabíječky, vče po dopojení ze sítě.
Nebylo možné se dotknout živých vodičů s 240V nebo tak něco.
Nokia uvedla, že to je preventivní výměna napájecích zdrojů.
Odnímatelná část s EURO zásuvkou je proto, že pro každý světový trh se dodává stejný zdroj s jinou koncovkou na zásuvku.
Tomáš
Já si myslím že Nokia problém s nabíječkou nemá jenom Microsoft chce zpomalit prodej, aby lidé více kupovali Surface.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze