LG zpřehlednilo označování telefonů: přivítejte série G, F, L a Vu:

4

Vyznat se v dnešním označování mobilních telefonů je čím dál složitější a výrobci se rozhodně nesnaží to nikterak usnadnit. Aspoň trochu vyjít vstříc se rozhodla společnost LG, která se nově bude snažit zpřehlednit svou řadu Optimus podle přídomků G, F, L a Vu:.

Společnost LG nabízí opravdu velice široké portfolio mobilních zařízení a další nové a nové kousky rychle přibývají. Tento fakt se bohužel podepsal na současné přehlednosti celé nabídky a vyznat se v označování jednotlivých modelů dnes dokáže skutečně málokdo. Naštěstí však LG vyšlo svým současným i potenciálním budoucím uživatelům vstříc a rozhodlo se, že zpřehlední a sjednotí značení své Androidí řady Optimus. Nově se tak budeme moci těšit na modely LG Optimus G, F, L a Vu:. Jak se budou jednotlivé řady lišit?

LG Optimus G Pro - současný Top model korejského výrobce

Začneme rovnou tou nejvyšší řadou, pro kterou bylo vyhrazeno písmenko G. Označení Optimus G si zaslouží pouze ty nejvyšší modely výrobce, tedy vždy nová vlajková loď. Že vám toto označení přijde povědomé? Není divu, přesně takto se totiž jmenuje současný top model výrobce - LG Optimus G. Toto označení se tedy bude postupně vyvíjet a vždy bude značit novější a novější vlajkovou loď výrobce, jako je nyní například nedávno představený model LG Optimus G Pro.

LG Optimus Vu: 2

V pomyslné hierarchii se hned pod řadou Optimus G nachází modely s označením Optimus Vu:. I tento název vám bude pravděpodobně povědomý, neboť LG již takto pojmenovalo svůj unikátní přístroj s pětipalcovým displejem s nevšedním poměrem stran 4:3. Ve stejném duchu se ponesou také další modely Optimus Vu:, které se budou snažit nabídnout co nejlepší zážitky ze sledování obsahu na kvalitních zobrazovačích o velkých úhlopříčkách na pomezí smartphonu a tabletu. Aktuálně tato řada již obsahuje dva modely a to sice Vu: a Vu: 2, které naplňují výše uvedené cíle. Možná však bude trochu problém s dostupností, protože ani jeden z uvedených modelů se k nám zatím nedostal.

LG Optimus F5 a Optimus F7

Jako další se nám budou v budoucnu představovat modely s označením Optimus F. Tato řada, do které se již nyní mohou řadit modely Optimus F5 a Optimus F7, se bude snažit zaujmout především "masy". Budou se zde seskupovat modely tzv. střední a vyšší-střední třídy, kde můžeme očekávat cenovku od 5 000,- Kč do 10 000,- Kč. Krédo této řady je především seznámení uživatelů s datovými sítěmi LTE, což naznačuje, že i v této cenové relaci se budeme moci těšit na velice zajímavou výbavu. Bohužel se však v ČR, alespoň zatím, na modely F řady těšit nemůžeme, a to právě kvůli podpoře LTE, které u nás zatím praktiky neexistuje a zbytečně telefony prodražuje.

LG Optimus L7 a Optimus L9

Jako poslední se nám představí zařízení, která ponesou označení Optimus L. Pokračovatelé řady L se budou opět nést především v duchu zajímavého a osobitého designu, který přinesly například modely Optimus L7 nebo Optimus L9. Nové modely s označením Optimus LII se budou držet několika základních prvků - ucelený design, ostré hrany, čistý vzhled zadního krytu a chytře provedené LED osvětlené tlačítko "domů". Na MWC v Barceloně budou představeny nové modely LG Optimus L3 II, L7 II a L9 II.

Jak vnímáte současné označování nových modelů vy a který z výrobců jej má podle vás nejzmatenější nebo naopak nejlepší??

Zdroje: lgnewsroom.com

Diskuze ke článku
Martin
Nejzmatenější značení má asi Sony tam se v tom nevyzná ani pes akorát vím že Xperii T měl James Bond :-)
Lg to tímhle hodně zpřehlednilo a bude to lepší značení než má Samsung kde se člověk vyzná v tom modelech snadno ale čím hlouběji se kouknete do nabídky Samsungu tak se v tom začnete ztrácet.
samuel
Podle mého názoru je nejnešikovnější v označování výrobků asi Sony a Samsung. Hrozně se mi líbí telefony LG a vžádném případě si nevezmu žádnou jinou značku. G jako nejnejnejtelefon, já mam Lg optimus 4xHd čtyři měsíce a už si střádám peníze na G pro, protože podle mého názoru patří k designově na špičku, kam se na Lg táhne Samsung!!!!
Denisa
samuel: přesně tak Lg bude zachvíly lepší než Samsung ikdyž si mám v plánu kopit S4 za jakou koliv cenu . Já osobně už jsem vyzkoušela hodně telefonů mezi který patří S3,one x a Ipone 5 který sem střídala ale tedkon jsem se usadila a mám natrvalo 4X HD protože má ze všech nejlepší disign a jsem velmi spokojená.LG dává svím telefomům nádherná jména narozdíl od Samsungu,Sony nebo HTC .
hrůza
Deniso, místo střídání telefonů opakování učiva 1. stupně ZŠ (zachvíly, disign...).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze