LG vykázalo 8% nárůst tržeb v mobilním segmentu

7
LG vykázalo 8% nárůst tržeb v mobilním segmentu
  • Společnost LG vykázala za 2. čtvrtletí tržby ve výši 13,44 miliard dolarů
  • Mobilní divize si připsala tržby 2,48 miliard dolarů
  • Nadále se však divize telefonů potýká s provozní ztrátou

Jihokorejské LG dnes vydalo finanční zprávu za 3. čtvrtletí roku 2017. V ní se můžeme dozvědět o tržbách společnosti ve výši 13,44 miliard dolarů, což je nárůst o více než 15 % ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce. Celá společnost je pak zisková, a to částkou 455,7 milionů dolarů. Jedná se o 82% meziroční nárůst. Důvodem jsou dobré prodeje spotřebičů z kategorie domácí zábavy.

Rozhodně se na úspěšném kvartále společnosti nepodílí její mobilní divize. Ta vykázala tržby ve výši 2,48 miliard dolarů, což je meziročně o 8 % více a mezičtvrtletně o 4 % více. Důvodem mají být velmi slušné prodeje modelu G6, což s ohledem na jeho extrémně nízkou cenu není překvapením, i dobré uvedení modelů z řad Q6 a K. Bohužel klíčová je provozní ztráta, která za uplynulé čtvrtletí činí 331,37 miliónů dolarů. Jde sice o mírné zlepšení oproti loňskému roku, avšak divizi by LG jistě rádo vidělo ziskovou.

Zbývá doplnit, že v období od 1. července do 30. září LG celosvětově dodalo 13,7 miliónů mobilních telefonů, což představuje symbolický 1% nárůst při meziročním srovnání. Mezičtvrtletně pak jde o 3% nárůst. LG uvádí, že chce prodeje v posledním kvartále ještě zvýšit. Postarat se o to má nový model V30.

Zdroj: fonearena.com

Diskuze ke článku
rrr
Oni se diví, že nemají bůhví jak vysoké zisky. Chtělo by to ty telefony začít prodávat. LG V30 je nejlepší model za delší dobu a u nás v Čr se zatím neprodává.
Jaroslav Polák
Jaroslav Polák
Přešel jsem na G6ku z S7 Edge a jsem nadšený. G6ku jsem sehnal z Německa v dual sim variantě (64 GB, HiFi Quad Dac) za 10.100 Kč. Za tu cenu neuvěřitelný telefon. Super display, dokonce s použitelným Always On (nechápu, že nežere výrazně baterku, když svítí celý display - je to vidět jen za absolutní tmy),i když není tak dokonalý jako na S7ce (aktivní notifikace), stačí mi. Baterka vydrží celý den při vysoké zatěži a Quick Charge 3.0 nabíjí až neskutečně rychle a telefon se narozdíl od Samsungu S7 s QC 2.0 skoro nezahřívá, je jen mírně vlažný. Přechod z AMOLEDu na IPS v pohodě, čekal jsem, že mi bude vadit a nevadí, jediné co je horší je čitelnost na slunci, jinak na stejno. Software u LG velice povedený, jsem spokojen, nic podstatného mi nechybí.
Kensi Blye Deeks
Kensi Blye Deeks
g6 super telefon, ale musí lg zamakat na rychlejších aktualizacích
Martin P
LG Hllavně příští rok musí mobil prodávat hned a ne po dlouhé době pokud chtejí zlepšit mobilní divizi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze