LG představilo novou řadu K: lesklé oblázky na selfies

7

CES neznamená jenom vlajkové lodě nebo nejrůznější výstřelky spotřebitelské elektroniky, ale najdou se i střízlivější modely. Mezi ně patří dvojice přístrojů spadající do nové řady K od LG. Patří do střední třídy, ale chtějí se nad ní vymanit zajímavým zpracováním a funkcemi z dražších modelů. Radost budou mít zejména selfie-maniaci, protože v tomto ohledu jsou přístroje opravdu vybavené.

Konkrétně se jedná o dvojici smartphonů s označením K10 a K7. Ty míří na mladší generaci, která nebere telefon jen jako kus elektroniky, ale také jako módní doplněk. Těm by se pak mohl zalíbit design pojmenovaný jako „glossy pebble“ neboli lesklý oblázek. Ten má být na hony vzdálený ostře řezaným tvarům mnoha současných smartphonů. Rukopis LG se v něm ale nezapře, společný je například prvek ustupujících bočních hran, na kterých nejsou žádná tlačítka. Vzor na zádech není jen pro okrasu, ale má přispívat i jistějšímu úchopu.

A čím se tyto smartphony budou snažit zaujmout po stránce výbavy? Mají se k nim dostat některé prvky, na které jsme byli dříve zvyklí jenom u dražších modelů korejského výrobce. A to zejména v oblasti multimédií a fotografování. Můžete se tak těšit například na čelní fotoaparát s rozlišením 8 Mpx v případě modelu K10. Snadnějšímu pořizování selfies mají pomoci funkce „gesture shot“ a „gesture interval shot“, které umožňují nahradit stisknutí spouště pomocí gesta – otevření dlaně. A jako třešinka na dortu je i přední fotoaparát vybaven bleskem.

LG K10
Fotíte rádi selfies? Tento mobil vám vyjde maximálně vstříc.

Velké zmatení babylónské

Každý zájemce o tato LG bude mít při výběru nejspíše pěkně zamotanou hlavu. Pod jedním označením se totiž bude skrývat hned několik modelů. Kupříkladu takové LG K10. Jistotou je jenom HD displej s úhlopříčkou 5,3 palců. Pak už můžete vybírat. K dispozici jsou varianty pro 3G i s podporou LTE. Ta s LTE má na výběr mezi čtyřjádrem nebo osmijádrem. Podle toho se bude odvozovat rozlišení předního fotoaparátu – 5 nebo 8 Mpx. Paměť RAM může mít kapacitu 2, 1,5 nebo 1 GB a vnitřní úložiště 16 nebo 8 GB. Alespoň že baterie má pevnou kapacitu 2 300 mAh a operační systémem je ve všech případech Android 5.1 Lollipop. A málem bychom zapomněli na trojici barevných variant: bílá, indigo a zlatá.

Oba dva modely jsou si velmi podobné.

Podobně je na tom i slabší model K7. Ten má 5palcový displej s rozlišením 854 × 480 pixelů. Varianta s LTE i s 3G je osazena čtyřjádrem, které se liší svým taktem. RAM můžete mít 1,5 nebo 1 GB, vnitřní úložiště pak ve velikosti 8 nebo 16 GB.

Tisková zpráva uvádějící tyto modely byla poměrně stručná, a tak se snad dalších podrobností (cena a dostupnost) dočkáme přímo na CESu nebo později při uvádění na lokální trhy.

Technické parametry LG K10 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce146,6 × 74,8 × 8,8 mm, 142 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,3" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 410 MSM8916, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 306
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostúnor 2016, 4 990 Kč

Technické parametry LG K7 LTE

Kompletní specifikace
Konstrukce143,6 × 72,5 × 8,9 mm, ? g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx
ChipsetCPU: 4×1,1 GHz
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 125 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?
Diskuze ke článku
Pan Někdo
Dle mého názoru první nádherné telefony od LG.
Marek
Na renderoch to nevyzerá zle, ale výbava je úplne tragická. Toto si nezaslúži uspieť na trhu.
Jan Dedecek
Jan Dedecek
Naposledy upraveno: 5. 1. 2016 07:15
V poslední době jsem viděl pár smartphonů podobného vzhledu, musím říct, že mají po dlouhé době alespoň něco do sebe. Budeme doufat, že už jsme přeskočili éru těch placek, které byly podobné jako vejce vejci :)
blue.sun
Hm, pominu zmatek, který způsobí takovou specifikací, nejsou ostatně první a rozhodně nejsou poslední.
Pominu design, který je zajímavou reinkarnací starého Optimus One. Na LG pěkné, to se mi líbí (One jsem dva roky měl a byl fajn).
Ale nedovedu pochopit a přijmout nasazení 5.1 v době, kdy je už dlouho k dispozici šestka! Tím spíš, když ten telefon určitě nepůjde do prodeje hned zítra!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze