LG představilo displej s poměrem stran 18:9. Bude v LG G6?

7

Zvykli jsme si na to, že u mobilních telefonů se stal standardem poměr stran 16:9. Ale i zde se najde prostor pro změnu. U nového QHD+ panelu to má být 18:9. A protože jsou i ostatní parametry docela zajímavé, předpokládá se, že by tento displej mohl najít nové místo v nastávající vlajkové lodi od LG.

Displej má úhlopříčku 5,7 palce a rozlišení 2 880 × 1 440 bodů, což znamená jemnost 564 PPI. Podle LG přinese prodloužení jedné strany nejenom intenzivnější zážitek z konzumace obsahu, ale je také lépe přizpůsoben pro multitasking, respektive pro běh dvou aplikací vedle sebe.

Tím ovšem výčet výhod nového displeje nekončí. Dále zaujme použití in-TOUCH technologie, která už nepotřebuje dotykovou vrstvu. Díky to mu se zvýší propustnost světla o 10 %, zatímco spotřeba poklesne o třetinu.

LG displej
Displej z modelu LG G4.

I když LG neukázalo žádné snímky displeje, jeho příchod se očekává už velmi brzy. Konkrétně v modelu LG G6, které by se mohlo ukázat příští měsíc na MWC v Barceloně.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
pet
pokud by udelali dole 5 mm ramecek a nahore 5 mm ramecek a displej tak protahli tak bych jim poprve i odpustil systemova tlacitka na displeji. tohle vidim jako pouzitelne reseni. displej o formatu 16:9 po odecteni prostoru na tlacitka je na prd
Dragereker
Jindřich
18:9? Proč tak pitomá čísla pro vyjádření poměru stran? Nešlo napsat 2:1?
suprmuf
Protože obvyklý poměr je 16:9, tj. hned je vidět, že při stejné šířce bude telefon vyšší. Z čísla 2:1 to není tak patrné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze