LG Optimus Vu II je zde: má atypický displej a ohromný výkon

LG dnes představilo nástupce na počátku letošního roku představeného modelu Optimus Vu. V pořadí druhý tabletotelefon z Jižní Koreje má poměrně velké rozměry, zkombinované však s docela povedenou výbavou.

LG se bude s novým Optimem Vu II snažit konkurovat především Samsungu a jeho populárnímu Galaxy Note, který se rovněž relativně nedávno dočkal taktéž funkcemi doslova napěchovaného nástupce Note II. Pojďme se tedy podívat, čím se tato hybridní novinka bude snažit nalákat.

Mini tablet, maxi smartphone

Optimus Vu II jde plně ve šlépějích svého předchůdce, který byl mimochodem představen před 6 měsíci na veletrhu MWC 2012 v Barceloně. Opět nabídne charakteristický design alá maxi placka. Zařízení je jak můžete vidět na fotografiích opět hodně vyvinuté zejména do šířky, a to kvůli atypickému formátu displeje 4:3. Kompletní rozměry jsou 132,2 milimetrů na výšku, 85,6 na šířku, a 9,4 milimetru v pase. Hmotnost 159 gramů je vzhledem k celkovým rozměrům docela akceptovatelná.

Zcela nestandardní je opět displej. Jeho úhlopříčka činí rovných 5 palců. Na ní je použito HD rozlišení 1024×768 pixelů, s poměrem stran 4:3 a celkovou jemností 256 ppi. Použitá technologie je podle očekávání IPS LCD, očekávat se tedy dá opravdu pěkné zobrazení.

Druhý LG phablet (nebo tabletofon), jak se někdy podobným zařízení přezdívá, se bude moci od konkurence odlišit zajímavým uživatelským prostředím. To běží nad operačním systémem Android 4.0.4, a je obohaceno o spoustu inovativních aplikací. Namátkou můžeme zmínit například Q Remote. Tato aplikace umožňuje ovládání televize namísto běžného ovladače. Pokud hádáte, že k tomu bude používat infračervený paprsek, máte bod. Že by návrat infraportů do telefonů? Další aplikace s názvem Q Memo je v podstatě interaktivní poznámkový blok. Právě v ní budete moci používat speciální kapacitní stylus. Ten však podle všeho bude dodáván ve formě volitelného příslušenství.

LG Optimus Vu II

V nadpisu článku jsme vás lákali na ohromný výkon. Ten Optimus Vu II rozhodně má. Jeho procesorem totiž není nikdo jiný, než Snapdragon S4 se dvěma jádry Krait o frekvenci 1,5 GHz, s integrovaným grafickým čipem Adreno 225. Tímto SoC už se dnes sice může pochlubit více modelů od konkurence, to samé však zdaleka nelze říct o paměti RAM s kapacitou rovné 2 GB. LG bohužel nezveřejnilo, jakou kapacitu nabídne vestavěné paměťové úložiště. Naštěstí je ale potvrzeno, že novinka nabídne rozšiřující slot pro microSD karty.

Velký displej s vysokým rozlišením v kombinaci s operačním systémem Android, to určitě není dobrá vyhlídka pro dobrou výdrž baterie. LG nás v tomto ohledu příliš nepotěšilo. Akumulátor s kapacitou 2150 mAh totiž není žádným zázrakem, a třeba největší konkurent Galaxy Note II ze stáje Samsungu má skoro o 1000 mAh vyšší kapacitu. Na předčasné odsuzování je ale bez praktických testů výdrže prozatím příliš brzy. Možná se LG povede přístroj skvěle odladit a spotřeba bude dobrá.

Další sestava funkcí nezahrnuje nic překvapivého. 8 Mpx fotoaparát s autofocusem a podporou natáčení 1080p HD videa je dnes standardem, to samé lze říci i o datové konektivitě 3G, LTE, Wi-Fi, NFC, Bluetooth 4.0 a GPS.

LG Optimus Vu II se bude vyrábět v černém, bílém a růžovém provedení. Prodej bude jako obvykle zahájen na trhu v Jižní Koreji, který je pro LG domácím. Stát by se tak mělo v posledním čtvrtletí tohoto roku. Oficiální oznámení dostupnosti v jiných zemích zatím chybí. Doufejme ale, že se výrobce poučí, a podruhé již svůj tabletotelefon nabídne na větším množství trhů, než tomu bylo v případě prvního modelu Optimus Vu, který se například do České republiky oficiálně vůbec nedostal.

Technické parametry LG Optimus Vu: 2

Kompletní specifikace
Konstrukce132,2 × 85,6 × 9,4 mm, 159 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 5" (1 024 × 768 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: ?, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor2 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, ?

Zdroje: phandroid.com, lgnewsroom.co, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze