LG na 3GSM kongresu: Shine i Chocolate několikrát

1

Od té doby, co byl na trh uveden již téměř legendární model Chocolate, se LG proměnilo a nastupuje zcela novou cestu. Svědčí o tom další velmi zajímavé telefony, z nichž většina se bude prodávat také v České republice.

Od té doby, co byl na trh uveden již téměř legendární model Chocolate, se LG proměnilo a nastupuje zcela novou cestu. Svědčí o tom další velmi zajímavé telefony, z nichž většina se bude prodávat také v České republice.

LG KE970 Shine

Netrpělivě očekávaný nástupce modelu Chocolate z řady Black Label. Již o něm bylo popsáno dost řádků, nyní tedy pouze stručně. Pro podrobnější informace odkazujeme na preview LG Shine. Zrcadlová novinka, která se již brzy začne prodávat také u nás, nabízí QVGA displej, slot pro paměťové karty, 2 Mpx fotoaparát s optikou Schneider-Kreuznach a nové uživatelské prostředí. Zajímavým prvkem je rolovací váleček pro vertikální pohyb v nabídce.


LG Shine: nástupce čokolády s oslnivým leskem

LG KS10 - smartphone se Symbianem S60

O tomto zajímavém chytrém telefonu jsme již včera vydali podrobné preview. Jedná se o první LG s operačním systémem Symbian S60. Přináší také bohatou výbavu, do které spadá QVGA displej, 2 Mpx fotoaparát s autofocusem a podpora sítí 3.generace včetně HSDPA.

LG KU950 - první na světě s DVB-H i HSDPA

Zřejmě nejzajímavějším přírůstkem do portfolia LG je model KU950. Jedná se o první telefon na světě, který nabídne podporu mobilní televize DVB-H spolu s vysokorychlostním stahováním dat HSDPA v sítích 3.generace. KU950 se nespokojí pouze se sledováním televize, přidává totiž její nahrávání i pořizování screenshotů z vysílání. Konstrukce telefonu je zajímavým hybridem mezi otočnou a vysouvací koncepcí. Otočením displeje do pozice našířku se odkryje alfanumerická klávesnice, funkční tlačítka však zůstávají v dolní části pevně na svém místě.

Displeje je samozřejmě aktivní TFT s QVGA rozlišením. O sítích 3G již byla zmínka, stejně tak o jejich vysokorychlostní nástavbě HSDPA. Nechybí slot pro paměťové karty microSD a Bluetooth. Trochu zklamáním je fotoaparát, který disponuje rozlišením pouze 1,3 megapixelu. U tohoto modelu je spíše nepravděpodobné, že se objeví na českém trhu, nicméně se pokusíme u místního zastoupení zjistit další podrobnosti.

LG KU250 - oceněný 3G telefon

Telefon oceněný výroční cenou 3GSM kongresu s názvem 3G for all. Vysloužil si jí příznivou cenou v kombinaci s dobrou výbavou a hlavně podporou sítí 3.generace včetně videohovorů. Za cenu 4 tisíce Kč tak může přinést 3G další skupině zákazníků. KU250 nabídne aktivní TFT displej s rozlišením 176 x 220 bodů, 1,3 Mpx fotoaparát a slot pro paměťové karty microSD.