LG L25: první informace o chystaném modelu s Firefox OS

1

Jihokorejské LG údajně připravuje nový smartphone L25, který vsadí na relativně nový operační systém Firefox. Unikly také první informace o výbavě a víme například o 4,68palcovém HD displeji nebo procesoru Snapdragon 400.

Trh s mobilními operačními systémy je rozdělen víceméně pouze mezi Android a iOS. Dva další systémy se snaží prosadit, na mysli máme samozřejmě Windows Phone a BlackBerry. Další skupinka systémů je na samotném počátku své cesty a patří do ní také OS Firefox. Právě tento operační systém by se měl objevit v chystaném LG L25. Zmínit můžeme, že stejný systém nabízí na našem trhu prodávající se Alcatel OneTouch Fire E.

LG L25

Utajované LG L25 by mělo nabídnout spíše hranatější vzhled s rozměry 139 × 70 × 10,5 milimetrů a hmotností 148 gramů. Displej typu IPS naroste na 4,68 palce a nabídne HD rozlišení. Pod kapotou by měl tikat čtyřjádrový procesor Snapdragon 400 a 1,5 GB paměť RAM. V případě interního úložiště se hovoří o 16 GB.

Prostředí OS Firefox na LG L25

Známé jsou také specifikace fotoaparátu. Na zadní straně se objeví 8megapixelový snímač, zatímco na čelní bude operovat kamerka s rozlišením 2,1 megapixelů. Ve výbavě se objeví Wi-Fi nebo Bluetooth 3.0. Prozatím není známé, kdy se telefon představí, avšak jeho prodej má být plánován pouze v Japonsku.

Zdroje: gsmarena.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
TJ
som rád, že sa Firefox OS šíri, ak sú teda tie rumors pravdivé, ale predaj v Japonsku? To je samovražda, Firefox OS zďaleka nie je pripravený na rozvinuté trhy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze