LG KF700: telefon s trojitým způsobem ovládání

LG Electronics na veletrhu World Mobile Congress v Barceloně předvedla multimediální telefon LG KF700, který kombinací tří způsobů ovládání nabízí intuitivní uživatelské rozhraní pro pohodlný přístup ke všem funkcím. PŘEDSTAVENÍ A TECHNICKÉ ÚDAJE

TIP: Technické údaje naleznete v tabulce na konci článku.

LG KF700 je první mobilní telefon na světě se třemi samostatnými způsoby ovládání. Těmi jsou: třípalcový dotykový displej, alfanumerická klávesnice a navigační kolečko. Intuitivní práce s novinkou LG KF700 spočívá v tom, že každý z těchto prvků je optimální pro jiné úkony.


Oficiální fotografie - LG KF700

V oblasti telefonů s dotykovou technologií si společnost LG vydobyla vůdčí postavení. Plně dotyková širokoúhlá obrazovka o velikosti 3 palce (tedy 7,62 cm) nabízí snadný přístup do položek menu a ideální prostředí pro sledování filmů nebo prohlížení internetových stránek. Pouze jedním dotykem se uživatel dostane do kalendáře nebo poznámek. Ovládací kolečko na zadní straně telefonu umožňuje rychlé procházení šesti oblíbenými funkcemi, které si nastaví sám uživatel. Tento prvek najde využití i při prohlížení webových stránek a e-mailových zpráv, k nastavení hlasitosti a provádění dalších operací, pro které je svou ergonomií nejvhodnější.

U většiny nových telefonů s dotykovým displejem, které jsou dnes na trhu, chybí některé prvky, které byly dřív univerzální, např. alfanumerická klávesnice. Zákazníci společnosti LG se však vyjádřili, že by o standardní klávesnici neradi přišli. Z tohoto důvodu ji společnost zabudovala do modelu LG KF700. Během prohlížení internetových stránek na široké dotykové obrazovce tak lze kolečkem zvětšit či zmenšit zobrazení stránky. Při odesílání textových zpráv nabízí alfanumerická klávesnice všechna písmena, zatímco často používané symboly jsou okamžitě k dispozici na dotykové obrazovce. Tyto znaky se mění podle způsobu, jakým je uživatel zvyklý textové zprávy psát.

Jednou z významných multimediálních funkcí novinky LG KF700 je plně vybavený webový prohlížeč, který umožňuje plnohodnotný přístup ke službám, jako je Google Vyhledávání, Blogy, Gmail, Mapy a YouTube. Díky podpoře HSDPA je prohlížení internetu nesmírně rychlé a umožňuje např. videohovory. K dalším funkcím nového telefonu patří přehrávač souborů MP3 a MPEG4, 3,2 Mpx fotoaparát nebo Bluetooth 2.0. Všechny tyto multimediální funkce jsou vtěsnány do štíhlého a elegantního těla s moderním minimalistickým vzhledem.

LG KF700 se dostane do prodeje v Evropě během března 2008 a v následujících měsících bude k dostání i na ostatních trzích.

Technické parametry

Rozměry 102 x 51 x 14,5 mm
Hmotnost 107 gramů
Konstrukce výsuvná
Barevné provedení černé
Sítě GSM 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS 2100 MHz
Displej dotykový, typu TFT, rozlišení 240 x 480 px, 262 tisíc barev, úhlopříčka 3,0"
Paměť 180 MB vnitřní + paměťové karty microSD (až 2GB)
Otevřený operační systém ne / (vlastní UI LG)
Organizační funkce e-mailový klient, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, světový čas, převodník jednotek, stopky, opakovaný budík, prohlížeč Office dokumentů
Multimédia 72-hlasá polyfonie, hudební přehrávač (podpora MP3, WMA, AAC, AAC+, MPEG4), FM rádio, přehrávač videa, JAVA 2.0, Google Mapy, internetový xHTML prohlížeč
Fotoaparát 3,2 Mpx (2048 x 1536 px), autofocus, LED dioda, digitální zoom, stabilizátor obrazu, scény, samospoušť, širokoúhlé zobrazení, hodnosta ISO až 800, vyvážené bílé, noční režim, efekty, rámečky, nahrávání QVGA videa (320 x 240 px, 30 snímků/s)
přední VGA kamerka pro videohovory
Datové funkce USB 2.0 (konektor LG), Bluetooth 1.2 (profil A2DP)
GPRS, EDGE, UMTS (až 384 kb/s), HSDPA (download až 7,2 Mb/s)
Baterie a výdrž Li-Ion 900 mAh
Doba hovoru: až 3 hodiny, pohotovostní režim: až 340 hodin
Cena a dostupnost 7 230 Kč (k 1.8. 2008)
2. čtvrtletí 2008
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze