LG KC550: první dojmy z nejlevnějšího 5 Mpx fotomobilu

1

LG KC550 se může chlubit jedním důležitým primátem. Je na trhu co by nejlevnější 5 Mpx fotomobil. O tom, jaké dokáže pořizovat fotografie, se více dozvíte nejen v těchto prvních dojmech, ale i v kompletní recenzi chystané za několik dní.

Nás v prvé řadě zajímal fotoaparát, který disponuje kvalitním mechanismem přesuvné krytky, pod níž je ukryt 5 Mpx fotoaparát značky Schneider-Kreuznach, chybět nemůže ani LED dioda a zrcátko k pořizování autoportrétů. Z pořízených fotografií je jasně patrné, že výrobce vsadil v případě modelu KC550 především na kvalitní optiku. Snímky jsou dostatečně ostré, mají věrohodné podání barev a velikost okolo 1MB. Hodně zvědaví jsme na natáčení videa, které výrobce udává v rozlišení až 720 x 480 px.

Telefon se v ruce drží bez problémů, a to ve stavu zasunutém i vysunutém. Pohodlné je ovládání pětisměrným tlačítkem se samostatným potvrzovacím středem, stejně tak i psaní na klávesnici, která vypadá jako šachovnice. Tlačítka nejsou vyzvednuta nad okolní povrch. Pružina zajišťující sunutí vrchní displejové části je velice tuhá, díky tomu oba díly drží pevně u sebe ve stavu zavřeném, i otevřeném. Za povšimnutí stojí také přesuvná umělohmotná krytka portu pro nabíječku a sluchátka, kterou známe např. z modelu KU990 Viewty.