LG G8X ThinQ má výkon, OLED displej a možnost připojit druhý displej

4
LG G8X ThinQ má výkon, OLED displej a možnost připojit druhý displej
  • Novinka je prvním modelem od LG disponujícím čtečkou otisků prstů v displeji
  • Výkon snese přísná měřítka díky procesoru Snapdragon 855 a 6GB operační paměti
  • Zadní strana je však domovem pouze dvou fotoaparátů
  • Volitelným příslušenstvím bude modul s druhým 6,4palcovým displejem

Berlínský veletrh IFA 2019 pokračuje a svou novinku se rozhodlo představit také LG. Dočkali jsme se G8X ThinQ. Ačkoliv se může zdát, že jde o nový top model, není tomu zcela tak. Novinka míří do vyšších pater, mezi smetánku nicméně ne. Po stránce vzhledu telefon nijak zvlášť nepřekvapí. LG se ani moc nesnažilo. Například na čelní straně je displej s výřezem v horní části, což je trošku škoda. Na druhou stranu máme tu čest s 6,4palcovým OLED panelem s Full HD+ rozlišením. O kvalitě tak není žádný pochyb. Přímo do displeje je integrována také optická čtečka otisků prstů, což je mimochodem vůbec poprvé u LG. Na těle najdeme též hned dva reproduktory, každý s výkonem 1,2 W. Na zvuk je LG skutečně zatíženo a novinka se chlubí 32bitovým Hi-Fi Quad DAC (digitální převodník).

LG G8X ThinQ

Náročné uživatele dozajista uspokojí hardwarová výbava v čele se Snapdragonem 855, který je doplněn 6GB operační pamětí. Interní paměť pojme 128 GB a nechybí slot pro až 2TB paměťovou kartu. Telefon je osazen operačním systémem Android 9.0 Pie. Je na čase rovněž zmínit, že LG G8X ThinQ není žádná třasořitka a disponuje zvýšenou odolností. Nabízí stupeň krytí IP68 (odolá prachu a vodě) a navrch přidává ještě vojenský standard MIL STD-810G, díky kterému snáší nepříznivé podmínky i pády.

Na zadní straně se LG G8X ThinQ musí spokojit pouze se dvěma fotoaparáty a na přibližování scény zapomeňte. Hlavní snímač je 12megapixelový se světelností f1.8 a je doplněn o ultraširokoúhlý fotoaparát s 13 megapixely, světelností f/2.4 a velkorysým záběrem 136 °. Perfektně je novinka připravena na tvorbu selfies, neboť na čelní straně je 32megapixelová kamerka.

LG G8X ThinQ

Ve výbavě samozřejmě nechybí Bluetooth 5.0, NFC či USB-C. Potěší také slušná baterie s kapacitou 4 000 mAh. Dobrou zprávou je přítomnost 3,5mm jacku, kterého se LG ani nehodlá výhledově zbavovat.

LG klade důraz na volitelné příslušenství v podobě LG Dual Screen. Jde o sekundární displej, respektive celý dok, do jehož horní části přichytíte telefon a ve spodní najdete druhý 6,4palcový OLED zobrazovač. Podobný princip jsme mohli vidět už před půl rokem u LG V50 ThinQ. Tentokrát však výrobce údajně vylepšil kloub, který umožňuje více různých poloh. Oba displeje spolu dokáží spolupracovat, což ve výsledku znamená, že například při sledování videa můžete vyřídit zprávu. Hmotnost LG Dual Screenu činí 134 gramů.

LG G8X ThinQ a LG Dual Screen

V tuto chvíli LG neoznámilo dostupnost ani cenu. Pokud však budeme vycházet ze zkušeností z posledních měsíců a let, budeme na českém trhu na LG G8X čekat minimálně několik měsíců.

Technické parametry LG G8X ThinQ

Kompletní specifikace
Konstrukce159,3 × 75,8 × 8,4 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68 / MIL-810G
DisplejAMOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 855, CPU: 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 640
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostprosinec 2019, ?
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
XYZ
Zajímalo by mě, jak LG vymýšlí tyhle zbytečné funkce. Podle mě na mítinku každý napíše na papírek jednu kravinu, co by měl nový model obsahovat a pak to náhodně vylosují. Tentokrát vytáhli připojitelný displej, příště to bude třeba vodotrysk nebo holící strojek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze