Další skládačka dorazila. V redakci máme LG G8X ThinQ se 3 displeji

Fotogalerie
18
Další skládačka dorazila. V redakci máme LG G8X ThinQ se 3 displeji
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon patří svou výbavou mezi vlajkové lodě, má například Snapdragon 855
  • Na českém trhu je k němu dodáváno i pouzdro obsahující další dva displeje
  • Novince nechybí bezdrátové nabíjení nebo čtečka otisků prstů přímo v hlavním displeji

V září loňského roku LG ukázalo poměrně svérázný přístup ke skládacím telefonům. Prozatím se nepustilo do veřejného testu s ohebnými displeji, namísto toho jsme se dočkali LG G8X ThinQ, které lze propojit s poměrně velkým pouzdrem, v němž jsou další dva displeje. Jeden malý venku a druhý, mimochodem identický s displejem na samotném telefonu, zevnitř. Na českém trhu se novinka nabízí od sklonku loňského roku a prodává se výhradně v balení s dalšími displeji, což je rozhodně skvělá zpráva.

Do redakce nám LG proto dorazilo ve společnosti opravdu masivního pouzdra. V něm je telefon vlastně celý schován a chráněn. Ve výsledku je zařízení velmi velké i těžké. Na druhou stranu s ním upoutáte pozornost. V zavřeném stavu to vypadá, že z vnější strany je pouze logo výrobce a zrcadlová plocha, která se ihned špiní. Ve vrchní části je ale schován ještě malý černobílý displej, který přijde vhod pro notifikace. Oba velké displeje mají 6,4 palce, využívají OLED technologii a na displeji telefonu je i čtečka otisků prstů, ačkoliv nepříliš spolehlivá. Zajímavostí je, že i na sekundárním displeji je v horní části výřez, navzdory tomu, že v něm logicky žádný fotoaparát není.

LG G8X ThinQ se chlubí moderní výbavou, ve které objevíme například Snapdragon 855, více než 100 GB reálně dostupné paměti či duální fotoaparát. Hlavní 12megapixelový snímač doplňuje 13megapixelový ultraširokoúhlý fotoaparát. Slušnou kapacitou oplývá baterie, kterou lze dobíjet též bezdrátově.

Novinku v redakci právě testujeme a pokud vás o ní cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás přímo v diskuzi pod článkem.

LG G8X ThinQ

Rozměry159,3 × 75,8 × 8,4 mm, 192 g
DisplejAMOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GB, microSDXC
Akumulátor4 000 mAh
Diskuze ke článku
Jack2310
Bohužel LG V50 ThinQ dual screen není v ČR dostupný, který je dle mého názoru lepší ve všech ohledech.
Ondra
Především by mě zajímala výhoda tohoto řešení, resp. přizpůsobení funkcí (v čem je tento přístroj jiný než dva mobily vedle sebe v jednom bookcoveru)
Atmos
Tak toto určitě Ne!!!
Carda
Skládací dvojnudle

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze