Levný Samsung Galaxy Young s Androidem 4.1 je v ČR v prodeji

7

Na českém trh míří po delším čase smartphone s operačním systémem Android té nejlevnější třídy se značkou jihokorejského Samsungu. Jmenuje se Galaxy Young a kromě dobré cenové dostupnosti bude lákat také na dotykový displej a Android 4.1 s tradičním uživatelským prostředím TouchWiz.

Samsung Galaxy Young je z pohledu designu čistokrevným členem řady Galaxy. Její vzhled se vždy odvíjí od podoby loňského bestselleru Galaxy S III, pouze s drobnými rošádamy stran rozměrů a rozmístění ovládacích prvků. Nechybí klasické zaoblený obvodový rám a zadní strana. Nebudeme vám lhát. Tento desig "alá S III" je už opravdu okoukaný. Nicméně cílové skupině - nenáročným, převážně mladým zákazníkům to nejspíše nebude příliš vadit. Tento deficit alespoň trochu napravuje bohatý výběr barevných variant. K dispozici bude modrá, bílá a granátově červená.

Samsung Galaxy Young na fotografiích z únorové výstavy MWC 2013

TIP! Samsung Galaxy Young a Galaxy Fame: dvě novinky z levného kraje

Výbava modelu Galaxy Young odpovídá ceně. Základem je kapacitní TFT displej s rozlišením HVGA (320×480) a úhlopříčkou 3,2 palce. Výkon pro většinu méně náročných her obstarává procesor Cortex-A5 s jedním jádrem o taktu 1GHz. Paměť pro vaše multimedia představuje 4 GB a k dispozici je i slot pro paměťové karty. Připojení na internet umožní síťová karta Wi-Fi a 2G/3G modul. Majitelé tohoto telefonu také budou moci pořizovat fotografie vestavěným fotoaparátem s rozlišením 3,2 Mpx. Jedná se ovšem spíše o klasický momentkový snímač, který postrádá veškeré lepší funkce od automatického ostření přes LED diodu až po širší nastavení fotografie.

Samsung Galaxy Young se začíná prodávat za cenu 3790 korun včetně DPH. Tuto cenu uvádí oficiální e-shop Samsung. Níže najdete přehled cen v konkurenčních e-shopech.

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Samsung 3 790 Kč
Alfa.cz 3 790 Kč
Czc.cz 3 790 Kč
Comfor.cz 3 301 Kč
Kasa.cz 3 791 Kč
Smarty.cz 3 695 Kč
Huramobil.cz 3 343 Kč

Technické parametry Samsung Galaxy Young

Kompletní specifikace
Konstrukce109,4 × 58,6 × 12,5 mm, 112 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 3,27" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536), , video: 640 × 480 px, 24 FPS
ChipsetARM Cortex-A5, CPU: 1×1 GHz, GPU: Adreno 200
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:16 hodin
Dostupnostbřezen 2013, 2 590 Kč

Zdroje: obchod-samsung.cz

Diskuze ke článku
Fido
A pro lépe vybavený Samsung Galaxy Beam aktualizace na Jelly Bean stále nikde :(
Petr
jak si tohle může někdo koupit,to nechápu . To si radši nechám svou starou xperii x10 mini pro .Kde jsem si nahodil JB romku .
Toman
vidíte a pro mě je to první normální androidí telefon. Nic mu nechybí ani zbytečně nepřebývá. Jadernou elektrárnu, megafoťák a superhyperdisplej nepotřebuju, paměti má tak akorát a kdyby nestačila jsou tu karty, má wifinu a gps a hlavně je maleeej konečně!!! Ty pádla, mezi jejichž "výhody" zblblí uživatelé počítají nevýměnnou baterii, předraženou a nerožšiřitelnou vnitřní paměť a hnusnou microsim mi fakt už lezou krkem! :) Jsem za tento foun rád.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze