Samsung Galaxy S III mini v prodeji: kolik stojí zmenšený bestseller?

1

A je to tady. Na předvánoční trh v České republice konečně dorazila další důležitá předvánoční novinka. Menší a levnější varianta Samsungu Galaxy S III nabídne povedený design v těle s přijatelnějšími rozměry a výbavu čítající dvoujárdrový procesor, AMOLED displej a téměř nejnovější verzi operačního systému Android.

Podrobnou recenzi Samsungu Galaxy S III mini jsme vám přinesli už před čtrnácti dny. Nyní se tento povedený smartphone konečně dostává do prodeje na našem trhu. Pojďme si nyní krátce zrekapitulovat, co všechno vám vlastně jako potencionálnímu zájemci může nabídnout.

Samsung Galaxy S III mini na oficiálních snímcích

Jihokorejský výrobce u Galaxy S III mini cíleně využívá u uživatelů tak oblíbených vlastností vlajkové lodi Galaxy S III. Chlubí se třeba téměř nachlup stejným designem, který charakterizují především zaoblené rohy a lesklé provedení zadního krytu. O něco slabší, pořád ale však stále dostatečně výkonný je dvoujádrový procesor NovaThor s taktovací frekvencí 2×1 GHz. Vhod přijde i oblíbené GPU Mali-400MP. Další chloubou "es trojky mini" je také displej. Jedná se o Super AMOLED panel s "ideální" úhlopříčkou rovné 4 palce a rozlišením 800×480 pixelů.

Samsung Galaxy S III mini - fotografie z recenze

Tip: Recenze Samsung Galaxy S III mini: zmenšený král?

Ale pojďme dále. Pokud se rozhodnete využívat své nové Galaxy jako multimediální zařízení, bude pro vaše potřeby od základu připraveno vnitřní úložiště s kapacitou 8 GB (přesná dostupná paměť v recenzi), s možností dalšího rozšíření o paměťové micro SD karty. Pro běh aplikací bohatě postačí operační paměť RAM s kapacitou 1 GB. Milovníky mobilního focení potěší vestavěný fotoaparát s automatickým ostřením, přisvětlovací LED diodou a rozlišením 5 megapixelů. Nechybí samozřejmě ani možnost nahrávání videí ve vysokém rozlišení (HD Ready 720p).

Samsung Galaxy S III mini se, jak můžete v přiloženém grafu a tabulkách vidět v e-shopech začíná prodávat za cenu v průměru kolem 8 800 Kč. Zpočátku budou nějaký čas dostupné pouze dvě barevná provedení, a to v originále Metallic blue (modré) a Ceramic white (bílé). Jak už jsme vás ale informovali, zhruba někdy na začátku příštího roku by se mělo objevit hned několik dalších barevných variant.

Přehled cen Samsungu Galaxy S III mini u českých operátorů

Operátor Cena
Telefónica O2 8 395 Kč
Vodafone -
T-Mobile -

Přehled cen Samsungu Galaxy S III v českých e-shopech

E-shop Cena vč. DPH
Oficiální e-shop Samsung 9 190 Kč
Mall.cz 8 990 Kč
Kasa.cz 8 990 Kč
X-Store.cz 8 990 Kč
Alza.cz 8 989 Kč
Electroworld.cz 8 989 Kč
Sunnysoft.cz 8 989 Kč
Czc.cz 8 989 Kč
Smarty.cz 8 695 Kč

*Pozn. Všechny ceny v tabulkách jsou uvedeny včetně DPH při koupi telefonu bez úvazku u operátora nebo na splátky, a s platností v době data vydání článku.

Technické parametry Samsung Galaxy S III mini

Kompletní specifikace
Konstrukce121,6 × 63 × 9,9 mm, 111,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetST-Ericsson NovaThor U8420, CPU: 2×1 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostlistopad 2012,

Zdroje: obchod-samsung.cz, mobilni-telefony.heureka.cz