Letos pohodlněji, Samsung pro Galaxy S9 inovuje příslušenství DeX

5
Letos pohodlněji, Samsung pro Galaxy S9 inovuje příslušenství DeX
  • Z oblíbené kolébky DeX Station se letos stane DeX Pad
  • Modely Galaxy S9 se do Padu položí a displej poslouží jako touchpad
  • DeX Pad letos přijde o ethernet konektor

V loňském roce Samsung jako příslušenství k modelům řady Galaxy S8 představil stylovou kolébku DeX Station, která telefon propojila s monitorem či televizí a vlastně z něj s trochou nadsázky učinila klasický počítač. Kolébka v sobě měla několik konektorů. Řada DeX bude dle všeho pokračovat a nová generace má dle Evana Blasse nést název DeX Pad. A ne náhodně, tentokrát již nepůjde o kolébku, ale o stanici, do které telefon položíte. Proč výrobce zvolil toto řešení? Telefon bude v Padu ležet a celý displej bude k dispozici pro funkci touchpadu, což zní lákavě.

Pokud se podíváme na nabídku konektorů, bude k dispozici klasické HDMI a dva USB porty pro připojení periférií. Vše doplňuje USB-C sloužící pro nabíjení. Oproti loňské generace chybí ethernetový konektor a bude nutné se tedy výhradně spoléhat na Wi-Fi. Lze očekávat, že DeX Pad bude představen společně s modely Galaxy S9 na veletrhu MWC 2018.

Zdroj: twitter.com

Diskuze ke článku
xXx
Bude nová stanice Dex kompatibilní s řadou S8?
Martin Both
Martin Both
Není náhodou zajímavější telefon, který je na Dexu???? Za mě si myslím, že se nejedná o S8 nebo Note 8. Že by to byla S9?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze