Lenovo Z5 oficiálně: velká očekávání hatí výřez v displeji

27
Lenovo Z5 oficiálně: velká očekávání hatí výřez v displeji
  • Očekávané Lenovo Z5 nakonec zamíří do střední třídy, naznačuje to použití Snapdragonu 636
  • Původně opěvovaný 6,2palcový a bezrámečkový displej kazí výřez v horní části
  • Zadní strana je domovem duálního fotoaparátu s 16 a 8 megapixely

Poslední týdny jsme s napětím očekávali, s čím se vytasí čínské Lenovo. Samotný výrobce nešetřil různými náznaky, a tak jsme nabyli dojmu, že se konečně dočkáme telefonu s opravdu minimálními rámečky a pouze malou bradou ve spodní části. Den D nadešel dnes a bohužel dorazilo velmi kruté vystřízlivění a pocit, že nás Lenovo tahalo za nos. Samotný vzhled telefonu je vcelku povedený, za což vděčíme především živým barevným odstínům.

Lenovo Z5
Na výřez v displeji nás Lenovo opravdu původně nelákalo

Samotný displej má úhlopříčku 6,2 palce, rámečky po stranách jsou poměrně malé a nijak velká je brada. Asi nejvíce ale zarazí nepříjemný výřez v horní části displeje. S tím se Lenovo skutečně nechlubilo. Alespoň že se dostalo na solidní Full HD+ rozlišení. Nad výřezem navíc můžeme alespoň mírně přimhouřit oko. Nové Lenovo Z5 totiž spadá do střední třídy. Prozrazuje to použití procesoru Snapdragon 636. Kombinovaný je se 6GB operační pamětí a 64GB interním úložištěm. Náročnější uživatelé budou moci sáhnout po verzi se 128GB pamětí. V každém případě nebude chybět slot pro paměťovou kartu.

Lenovo Z5

Systém zajišťuje Android 8.1 Oreo, který si můžete zabezpečit otiskem prstu. Samotná čtečka se nachází na zadní straně, kde dělá společnost duálnímu fotoaparátu s 16 a 8 megapixely. Na čelní straně se nachází 8megapixelová kamerka pro selfies.

Lenovo Z5

Z další výbavy můžeme vypíchnout podporu LTE, Bluetooth 5.0 či GPS s GLONASS. Konektorová nabídka je bez ztráty kytičky. Dostalo se na USB-C i 3,5mm jack.

Lenovo Z5

Základním kamenem nabídky bude 64GB černá verze, jejíž cena se má pohybovat kolem 200 dolarů, což je přibližně něco málo přes 5 tisíc korun. Připlácí se za prémiové barevné varianty Aurora Blue a Indigo Blue, které by měly stát odhadem 6 tisíc. Na vrcholu nabídky bude samozřejmě 128GB verze, která bude zřejmě dostupná jen v prémiových barvách a vyjde na 280 dolarů, tedy v přepočtu téměř 7,5 tisíce.

Lenovo Z5

Rozměry153 × 75,7 × 7,9 mm, 165 g
DisplejTFT IPS, 6,2" (2 246 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 636, 8×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
Zbyněk L
Aha, tak zase nic.
Škoda, chtěl jsem si počkat. A že všech letošních vlajkových lodí po oznámení ceny jsem se rozhodl pro LG G7. Vychází nejlevněji (17t), má špičkovou duální optiku, výhodu je mi bezdrátové rychlonabíjení, jsem zvědavý na zvuk boom-box a samozřejmě chipset bez kompromisů Qualcomm 845.

Za tu cenu si nic jiného ani neškrtne. LG mile překvapilo. Tady bylo velké očekávání, ale ten chipset 63x to zabyl.
Lukes
Tolik humbuku, krásných úniků dopředu a výsledek je tohle, omg.. :-D :-D :-D
xxx
Proč mají tyhle telefony dole tu bradu, proboha. Kdyby se vykašlali na ten výřez, jako to udělal samsung, tak by udělali líp, takhle je to jenom nedobrá napodobenina Iphone X.
Carda
To se dalo čekat :-D ale co aspoň se dá skrýt a získáte dva rámečky což se k nudloidnímu displeji hodí :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze