Lenovo Miix 2: Windows 8, čtyři jádra a 8palcový displej

Lenovo je další společnost, která právě vstoupila do segmentu s 8palcovými Windows 8 tablety, které mají potenciál na to, stát se trhákem. Jinak si asi ani nejde vysvětlit skutečnost, že v poslední době představily své 8palcové tablety se systémem od Microsoftu společnosti jako Lenovo, Dell a již dříve i Acer.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Abychom byli přesní, Lenovo Miix 2 neběží pod taktovkou operačního systému Windows 8, ale už na základě vylepšené verze 8.1. Kromě toho nabízí zmiňovaný IPS displej o velikosti 8 palců a rozlišení 1 280 × 800 pixelů. Nechybí pak ani čtyřjádrový procesor Intel Bay Trail-T a předinstalovaný kancelářský balíček Microsoft Office ve verzi Home & Student 2013.

Vedle toho je vybaven i slotem pro microSD karty, fotoaparátem s rozlišením 5 megapixelů, 2megapixelovou webovou kamerou, Bluetooth 4.0, modulem Wi-Fi 802.11 b/g/n i GPS čipem. Hmotnost tabletu činí 350 gramů a na tloušťku měří pouhých 8,35 mm. Multitasking budou mít na starost 2 GB paměti RAM.

Pulty prvních obchodů ve vybraných zemích světa by měl tablet Lenovo Miix2 obsadit ještě tento měsíc. Doporučená prodejní cena 32 GB varianty by přitom měla činit pouhých 299 dolarů, což je po přepočtu zhruba 6 800 Kč včetně DPH, respektive 266 euro. K dispozici budou ale i varianty s 64GB a 128GB SSD diskem.

Zdroj: Engadget