Lenovo IdeaPad Flex 10: nejmenší model řady Flex představen

Lenovo má ve svém portfoliu konvertibilní počítače Yoga, ale také konzervativní notebooky klasické konstrukce. A modely Flex jsou mezistupněm mezi konvertibilními a klasickými modely. Do této řady nyní však vplouvá nový jedinec, který je menší než doposud představené modely.

V září Lenovo uvedlo nové, svým způsobem revoluční, modely IdeaPad Flex. Mezi první modely patřili Flex 14 a Flex 15, přičemž první disponuje 14,1" displejem a druhý, logicky, 15,6" panelem. U těchto modelů je zvláštní možnost přetočit displej o 300°, přičemž o 360° to není možné, jelikož tato výsada patří jen modelům Yoga. Do řady Flex nyní příbyl i nový, 10 palcový, model Flex 10.

Počítač váží 1,17 kilogramu a disponuje 10 palcovým dotykovým displejem o rozlišení 1366 × 768 pixelů. K dispozici bude několik výkonnostních variant, přičemž použitými procesory budou Intel Celeron a Intel Pentium. Nic zvláštního, řeknete si, ale tyto procesory přeci jen trochu zvláštní jsou. Nejsou totiž postavené na dospělé architektuře Haswell, ale jako základ použil Intel "Atomovou" architekturu Bay Trail. Procesory mají díky této architektuře nižší výkon oproti Haswellu, ale také menší spotřebu.

Varianta s procesorem Celeron bude disponovat 2GB operační paměti a výkonnější varianta s procesorem Pentium bude mít k dispozici 4GB RAM. Jako úložiště dat poslouží 500GB pevný disk. Výdrž na základní 3článkovou baterii bude činit pouhé 4 hodiny, což na takovýto výkon není zrovna mnoho. Lenovo zatím oficiální cenu nezveřejnilo, ale kolují zvěsti, že by se cena měla pohybovat okolo 550 dolarů, což je v přepočtu 13 433 Kč i s DPH

Zdroje: neowin.net, shop.lenovo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze