Krásný a tenký Asus Transformer Book T300 Chi naživo: ten chceme

Vedle všech těch hybridů s nejroztodivnějšími kombinacemi operačních systému se tento Transformer jeví docela nudně: běží na něm pouze Windows 8.1 a nic zvláštního na první pohled nenabídne. Jeho hlavní síla ale spočívá v hardwarových parametrech a vzhledu, kde dokáže vyvolat obdiv.

Začněme asi tím nejzajímavějším údajem, kterým je tloušťka. Ta činí u samotného tabletu pouhých 7,3 mm. Jedná se tak o nejtenčí tablet této velikost na světě. Pro úplnost dodejme, že se jedná o panel o úhlopříčce 12,5 palce s rozlišením 2 560 × 1 440 bodů. Za tak nízkou tloušťkou stojí nasazení nejnovějšího procesoru Core od Intelu, který se zvládá chladit i pasivně, a přitom nabídne mnohem vyšší výkon, než konkurenční ARMy.

Prodávat se bude černá a zlatá varianta.

Tloušťka příliš nenaroste ani po připojení klávesnice – pak činí 14,3 mm. Daní za to bude ale zřejmě velmi omezená sestava konektorů. V tabletu nalezneme na zadní straně i fotoaparát, na bocích poté stereo reproduktory. Klávesnice pak nabídne samozřejmě i rozměrný touchpad, bohužel však nikoliv druhou baterii. To jsou prozatím veškeré dostupné informace. Představení na Computexu bylo stručné a přístroj samotný je vystavován pouze za sklem a není možno si ho vyzkoušet. Stejně tak není známá cena ani zahájení prodeje.

ASUS Transformer Book T300 Chi

Ale i když byl nový Chi prezentován pouze za sklem a je jasné, že jde o velmi raný prototyp, už teď říkáme, že pokud toto má být budoucnost konvertibilních zařízení, tak ať je tady co nejdříve. Naživo působí Book T300 Chi skutečně luxusně. Čisté a ladné křivky nic nenarušuje, design je maximálně jednoduchý a elegantní. Vše je umocněno kovovým vzhledem, který podtrhuje minimální tloušťku zařízení.

Transformer Book T300 Chi naživo

Zdroje: press.asus.com

Diskuze ke článku
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Je to krásný, ale displej s rozlišením 2560 x 1440 na Windows může být celkem solidní utrpení, pokud tedy nepoužíváte pouze aplikace psané pro "Metro". Jinak je to na lupu, případně zvětšení dpi na 150%. Nicméně stejně narazíte na spoustu aplikací, které si s tím neporadí... :-(
Jack2310
Chtělo by to video a zjistit cenu... hezky by se hodil k Lumii 1520 ať mám kompletně vše na jednom OS.
neo taa
neo taa
Krásné, ale ceny svědčí úspěšnému tažení ChromeOS :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze