Král fotomobilů Huawei P50 Pro v redakci! Jaké jsou naše první dojmy?

2
Král fotomobilů Huawei P50 Pro v redakci! Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Smartphone bude na českém trhu nabízen ve dvou barevných provedeních
  • Fotovýbava zaujme černobílým senzorem i 64Mpx teleobjektivem
  • Již brzy zveřejníme fotočlánek i podrobnou recenzi

Dlouho očekávaný Huawei P50 Pro, který momentálně kraluje žebříčku DxOMark, dorazil do redakce v luxusním barevném provedení Cocoa Gold. Jaké jsou naše první dojmy z něj?

Elegantní design i zvýšená odolnost

Novinka vychází rozměrově spíše z Huawei P30 Pro než z P40 Pro, který měl zaoblené nejen boky displeje, ale také horní a spodní stranu, od čehož se rozhodl Huawei upustit. Co se nezměnilo, je vysoký komfort používání. Telefon se právě díky zaobleným okrajům velmi pohodlně drží a v provedení Cocoa Gold působí i patřičně prémiově. Na českém trhu bude dále dostupná černá varianta Golden Black. Potěší také zvýšená odolnost IP68 či slot pro paměťovou kartu, ačkoliv se jedná o proprietární Huawei Nano Memory.

Fotovýbava, která stojí za hřích

Málokterý výrobce si tolik zakládá na kvalitní fotovýbavě jako právě Huawei u své řady „P“, která v minulosti přinesla například 5× teleobjektiv typu periskop u Huawei P30 Pro. V širokém výčtu fotoaparátů v případě nového Huawei P50 Pro pak najdeme 50Mpx hlavní snímač s optickou stabilizací a světelností f/1.8, dále 40Mpx černobílý senzor o světelnosti f/1.6 s ohniskem 23 milimetrů a také 13Mpx ultraširokoúhlý objektiv o světelnosti f/2.2. Ve spodním kruhu se schovává 3,5× teleobjektiv typu periskop s opravdu vysokým 64megapixelovým rozlišením a optickou stabilizací, přisvětlovací diodu a také mikrofon pro lepší zachycení zvuku.

Huawei P50 Pro

Ačkoliv použitá fotovýbava na první pohled, snad až s výjimkou rozlišení teleobjektivu, nešokuje nijak extrémními čísly (ať už rozlišením hlavního snímače nebo například úrovní optického přiblížení), osvědčila se jako velmi povedená. Například 3,5× teleobjektiv může pro spoustu uživatelů představovat ideální úroveň přiblížení, neboť 5× optický zoom v každodenním životě nelze až tak často využít. Již dnes zveřejníme samostatný článek zaměřený na kvalitu fotografií a videí, kde se dozvíte více o tom, jak Huawei P50 Pro fotí.

Osvědčený Snapdragon 888

Srdcem telefonu je oblíbený Snapdragon 888. Ačkoliv se kvůli restrikcím jedná pouze o 4G verzi, na výkonu to rozhodně nepoznáte. Smartphone je krásně svižný a během používání nemáte šanci narazit na zpomalení či záseky. Špatně na tom není ani z hlediska zahřívání, které je u tohoto čipsetu známým problémem. Ani při delším natáčení 4K videa se telefon nijak extrémně nezahřívá.

Více informací o Huawei P50 Pro již brzy

V průběhu následujících hodin a dnů se můžete těšit na nálož informací o Huawei P50 Pro, včetně podrobné recenze, která bude zveřejněna zítra.

Huawei P50 Pro

Rozměry158,8 × 72,8 × 8,5 mm, 195 g
DisplejOLED, 6,6" (2 700 × 1 228 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, nanoSD
Akumulátor4 360 mAh
Diskuze ke článku
M. T.
M. T.
Ještě tak mít k dispozici HUAWEI MATE 50 PRO....👍🏻
I. Kajman73
I. Kajman73
Tak fotit bude určitě dobře, řada P vždycky patřila mezi nejlepší a často přinesla i novinky, které následně převzali ostatní výrobci.
Na druhou stranu kombinace chybějících Google služeb a vysoké ceny tohoto modelu spolehlivě odradí většinu zájemců, takže prodeje u nás budou minimální.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze