Konkurent pro Nexus 7, Acer A110, se začne prodávat v září

6

Tchajwanský gigant Acer, odvěký konkurent firmy Asus z téže země, se chystá uvést na trh již během září nový tablet řady Iconia Tab. Novinka s označením A110 půjde svou výbavou zahrnující čtyřjádrový procesor a 7 palcový displej přímo proti Nexusu 7 od Googlu, který vyrábí právě konkurenční Asus.

Acer tablet ještě spolu s modelem A210 představil na veletrhu Computex 2012 v Taipei, který se uskutečnil v červnu tohoto roku. O tom jsme vás sice již informovali na našem sesterském webu tabletnet.cz, neuškodí ale zopakovat si výbavu tabletu při příležitosti oznámení jeho dostupnosti na trhu a ceny za kterou se bude prodávat.

Design i výbava novinky je více než podobná Nexusu 7 od Googlu a je jasné, že se Acer bude snažit s tímto tabletem nejvíce konkurovat právě jemu. Acer Iconia Tab A110 nabídne 7 palcový dotykový displej s rozlišením WXSGA (1024×600 pixelů). Jedná se o klasický LCD panel. O výkon se stará moderní čipset nVidia Tegra 3 se 4 + 1 jádrovým procesorem, přičemž každé jádro je nataktováno na frekvenci 1,2 GHz. Vhod určitě přijde i moderní grafický čip ULP GeForce, který je taktéž součástí čipové sady.

Acer Iconia Tab A110 - oficiální fotografie

Vnitřní paměť tabletu je od základu koncipována na 8 GB, na rozdíl od Nexusu 7, který se vyrábí buď v 8 GB či 16 GB sestavení si ji však můžete dále rozšířit díky slotu na paměťové karty formátu microSDHC, a to až o dalších 32 GB. Operační paměť RAM pak nabídne rovný jeden gigabajt. Připojení obstarává Wi-Fi 802.11 b/g/n a Bluetooth 3.0. Tablet bohužel nemá fotoaparát, zavděk tedy budete muset vzít pouze malou přední, 2Mpx kamerkou primárně určenou pro videohovory, která umí nahrávat až v HD rozlišení při 30 snímcích za sekundu. Sestava konektorů čítá micro USB port, micro HDMI port pro spojení s TV a 3,5 mm audio/video jack. Baterie má na tablet spíše průměrnou kapacitu 3420 mAh, která by měla dle papírových čísel udržet tablet naživu 7,5 hodiny při přehrávání videa a až 240 hodin v pohotovostním režimu.

Videopohled Androidauthority.com

Zapomenout ještě nesmíme na operační systém, kterým je Android ve verzi 4.0 Ice Cream Sandwich, který však má být brzy po zahájení prodeje aktualizován na nejnovější aktuální verzi 4.1 Jelly Bean. Tím se již dostáváme k tomu, co jsme slibovali na začátku článku. Acer Iconia Tab A110 se začne prodávat v průběhu měsíce září, a to nejdříve na trhu ve Velké Británii. Cena byla stanovena na 179 liber (asi 5 700 Kč), což je o dvacet liber více, než cena za kterou se prodává výše zmiňovaný největší konkurent Nexus 7. Významným benefitem v případě nového Aceru je ale slot na micro SDHC karty. Bude to pro vás dostatečný důvod připlatit si a nebo přece jen raději zvolíte tablet od Googlu?

Technické parametry Acer Iconia Tab A110

Kompletní specifikace
Konstrukce193 × 126,5 × 11,4 mm, 390 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 024 × 600 px)
Fotoaparát
ChipsetnVidia Tegra 3 T30L, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB / 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor3 420 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2012, 6 000 Kč

Zdroje: unwiredview.com, blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
Fryťulínek
Raději vyplivněte na trh smartphone s takovouto výbavou (+ samozřejmě podporou telefonních sítí) za podobnou cenou. Přecejen bych raději sáhnul po Nexus 7 ... I tak ale oceňuji Acer, že je z čeho vybírat. :)
Jura
Bez 3G to bude mít těžké (stejně jako nexus 7)
mental.disease
presne tak. navyše nemusíš prehadzovat sim, alebo "zivit" dalsiu iba na data.
Crozz
tak kdy se bude prodávat, chystám se koupit tablet, a tenhle bych bral radši než Nexus 7 kdyby měl USB OTG

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze