Kingsing W8: 8palcový tablet s Windows 8.1 za 2 000 Kč

Čínský výrobce Kingsing není v našich končinách příliš znám. V domovské Číně však již vyprodukoval několik low-end smartphonů a nyní dle vlastního vyjádření chystá Windows 8.1 tablet. Ten by měl nabídnout nevídaný poměr ceny a výbavy.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Od té doby, co Microsoft na konferenci BUILD 2014 oznámil zrušení poplatků za využívání systému Windows 8.1 u menších tabletů, výrobci předvádí jeden levný Windows 8.1 tablet za druhým. Velmi zajímavý kousek je i Kingsing W8, který by se měl do prodeje dostat už příští měsíc.

413

TIP: Microsoft plánuje sjednotit všechny Windows

Tablet přitom spoléhá na 8palcový HD displej (1 280 × 800 pixelů) a čtyřjádrový procesor Intel Atom Bay Trail o taktu až 1,8 GHz. Chybět by neměly dva fotoaparáty (5Mpix a 2Mpix), slot na paměťové karty typu microSD či USB port a HDMI výstup.

136

Výbavu pak doplňuje Wi-Fi a 1 GB paměti RAM. Doporučená maloobchodní cena tabletu by měla činit pouhých 99 dolarů (cca 2 000 Kč bez DPH). To je za univerzální tablet, který lze díky HDMI výstupu přeměnit na základní pracovní stanici, skutečně vynikající cena.

Zdroj: GizChina