Odhalují se specifikace fotoaparátu Nexusu 6P (6× aktualizováno)

Letos by se měly představit hned dva Nexusy, jeden z dílen LG, který nabídne subtilnější rozměry, druhý pak z dílen Huawei. Ten nabídne větší displej, QHD rozlišení, osmijádrový procesor Snapdragon 810 a také 3 GB operační paměti. O designu toho příliš nevíme, rendery však vypadají velmi zajímavě.

Aktualizováno 28. 9. 2015

Den před oficiálním představením se odhalují schopnosti fotoaparátu v případě modelu Nexus 6P. Ten dle informací nabídne rozlišení 12,3 Mpx se světelností f/2.0. Přední fotoaparát by měl nabídnout rozlišení 8 Mpx. Rozměry novinky by se měly ustálit na hodnotě 159,4 × 77,8 x 7,3 milimetrů, avšak informace asi nepočítají s „batůžkem“, který je okolo čočky fotoaparátu a přisvětlovací LED diody. Mezi potvrzené informace patří i přítomnost osmijádrového procesoru Snapdragon 810, konektor USB Type-C, 5,7palcový QHD displej, stereo reproduktory a čtečka otisků prstů.

Aktualizováno 23. 9. 2015

To, že na nadcházející tiskové konferenci společnosti Google představí hned dva Nexusy je už delší dobu zřejmé, nyní přichází důkaz. Na snímcích totiž můžeme spatřit prodejní balení, které právě hostí písmena obou připravovaných Nexusů. Krabice se budu lehce lišit designem, barva a grafické uspořádání je však téměř shodné. Dočkat bychom se měli již za 5 dní, konkrétně 29. září.

Prodejní balení nových Nexusů

Aktualizováno 21. 9. 2015

Letos se můžeme těšit hned na dva Nexusy, přičemž ten z dílen společnosti Huawei s označením Nexus 6P bude v jedné věci tak trochu převratný. Jako první Nexus totiž nabídne možnost až 128GB paměťové varianty. Dostupné budou samozřejmě i varianty pro méně náročné uživatele, konkrétně 32 a 64 GB. Na 16GB variantu musí zákazníci zapomenout, ta už se pomalu odsouvá do doby dávno minulé, minimálně výrobci a možná i někteří uživatelé by si to tak jistě přáli. Vzhledem k tomu, že u nového Nexusu od Huawei neočekáváme podporu paměťových karet, bude ona interní paměť rozhodujícím faktorem při výběru verze. Příplatek by měl činit 50 až 100 dolarů oproti menším paměťovým variantám. Co se týče Nexusu z dílen LG, které ponese označení 5X, ten podle všeho nabídne na výběr jen mezi 32 a 64GB verzí.

Aktualizováno 16. 9. 2015

Jak už víme, letos bychom se měli dočkat dvou Nexusů. Jeden bude z dílen LG, druhý z dílen Huawei. Model od Huawei bude větší, nabídne konkrétně 5,7palcový QHD displej, o výkonnostní složku se bude starat osmijádrový procesor Snapdragon 810. Procesoru budou sekundovat 3 GB operační paměti. Uvnitř samozřejmě nalezneme operační systém Android ve verzi 6.0. Primární fotoaparát nabídne rozlišení 12/13 Mpx, podporované bude 4K video a přední fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpx. Samozřejmostí je podpora LE Bluetooth, Wi-Fi, GPS, LTE a NFC. Oba nové Nexusy by se měly představit bok po boku na společné akci 29. září.

Render designu Huawei Nexusu

Aktualizováno 10. 7. 2015

Po delší odmlce se opět objevují informace o tom, že nový Nexus pro Google vytvoří poprvé čínský Huawei. S informacemi přišel web theinformation, který dodává, že premiéry bychom se měli dočkat během podzimu. Huawei podle informací serveru také v současné době intenzivně jedná s Googlem o tom, že americký gigant uvolní obchod Google Play i pro Čínu, kde jej v současné době není možné používat.

Aktualizováno 26. 5. 2015

S nejnovějšími informacemi přišel server Androidpolice.com, který uvádí, že se letos opravdu dočkáme dvou nových telefonů řady Nexus. První má prozatím kódové jméno Angler a měl by nabídnout 5,2palcový displej, procesor Snapdragon 808 a baterii s kapacitou 2 700 mAh. Tento model by mělo vyrobit LG a mělo by se jednat o jakéhosi nástupce Nexusu 5. Další model se prozatím nazývá Bullhead a půjde o tabletofon s 5,7palcovým displejem, Snapdragonem 810 a baterií s kapacitou 3 500 mAh. Tuto variantu vyrobí Huawei.

Původní informace ze 14. 5. 2015

To, že by Nexus telefon vyrobilo jihokorejské LG, které produkovalo už Nexus 4 a 5, je rozhodně méně šokující zpráva, než kterou byla ta o tom, že jej připravuje čínský výrobce Huawei. Zahraniční servery přinesly na základě zprávy Artema Russakovskie (redaktor serveru AndroidPolice) informace o tom, že displej by měl nabídnout ještě „rozumnou“ velikost 5,2 palce, tedy stejnou, jakou nabízí například LG G2. O dalších specifikacích v současné době není známo nic. Zachovány by ale mohly být rozměry, které nabízel Nexus 5.

Nexus 5 byl prozatím posledním Nexus telefonem od LG

Dokonce se mluví i o tom, že by Google mohl nechat vyrobit hned dva Nexusy – jeden od LG a druhý od Huawei. Možné je ale i to, že si Google nechal vyrobit prototypy jak od LG, tak i od Huawei a následně se rozhodne, který bude vhodnější. Od koho by se vám nový Nexus líbil více – od Huawei nebo LG?

Zdroje: plus.google.com, androidcommunity.com, slashgear.com, technobuffalo.com, gsmarena.com, talkandroid.com, androidpolice.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Tommy
Pokud by byl od Huawei domu by mi to nesmelo...
Petr
Hlavně ne Huawei ......rád bych vyměnil svuj nexus 5 ale kdyby to byl Huawei tak nikdy !Prosím at je to LG. :D :D :D
petr
S Huawei spokojenost.
Marcus
Tchajwanský LG? Asi nízký tlak pánové.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze