Jen datový roaming si u Vodafonu neužijete. Operátor jej „ve vašem zájmu“ vypne

4
Jen datový roaming si u Vodafonu neužijete. Operátor jej „ve vašem zájmu“ vypne
  • Od 15. června končí roaming, operátoři již nesmí účtovat příplatky
  • Čistě datové tarify od Vodafonu v roamingu ale fungovat nebudou
  • Vodafone totiž prý hájí zájmy zákazníků, kteří do zahraničí nejezdí

Jak už víme, roaming v rámci EU od 15. června končí, operátoři již znají velkoobchodní ceny, které si budou účtovat mezi sebou, zákazníci se příplatků obávat nemusí. To je dobrá zpráva, ovšem ne ve všech případech se lze těšit na lepší podmínky. Například uživatelé čistě datových tarifů od Vodafonu si v zahraničí již nezadatují – operátor jim totiž roaming zcela vypne.

Proč? Vodafone argumentuje tím, že datové balíčky byly koncipované pro používání na území České republiky a pokud by měl operátor platit za data místním poskytovatelům, ceny za balíčky by se musely zvednout pro všechny uživatele – tedy i pro ty, kteří zahraničí nenavštíví vůbec.

Vodafone

Vzhledem k tomu, že Vodafone přestane účtovat příplatky již 11. 6., tedy o 4 dny dříve než nařizuje regulace, zákazníci musí počítat s tím, že již od tohoto data nebudou moci čistě datové tarify v roamingu požívat. Vzhledem k tomu, že se jedná o jednostranné změnění podmínek, zákazník může smlouvu vypovědět bez sankcí. Operátor bude o novince informovat zákazníky právě v těchto dnech, ozvat se však můžete i sami. Čas máte do 10. června, což je den předcházející začátku platnosti nových podmínek.

Omezení se týká většiny nabízených datových tarifů (balíčků), mezi něž patří: Red Data+ 4 GB, Red Data+ 10 GB, Mobilní připojení 0,5/1/1,5/4/10 GB, Red Data+ člen, Mobilní připojení Turbo, Připojení Flexidata, Připojení na dlouho, Připojení na stálo, Internet v mobilu naplno, Připojení pro mobil premium, Připojení pro mobil premium+ a rovněž také Data LTE 1,5/2/3/4/10 GB.

Výjimku tvoří sdílené datové SIM karty, které Vodafone poskytuje k hlasovým tarifům RED, stejně tak i k novým tarifům RED Naplno, u nich však operátor bude účtovat měsíční poplatek 99 Kč za každou vydanou SIM kartu.

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Zbyněk
To jsou takový darebáci, ale tohle si můžou dovolit jen díky tomu, že u nás nefunguje konkurenční trh. Už by jim neměla být obnovována licence a nebo udělat nové výběrové řízení a pozvat operátory z okolních zemí
st
Na to je jediný lék. Pořídit si kartu zahraničního operátora. Čím více to udělá lidí, tím je větší šance, že velká trojka si nebude dělat z lidí dobrý den a dojné krávy.
Mymartin
Mobil.cz ukončuje internet zdarma od 11.6.2017:!
Datové služby ve zpomalené rychlosti
lze čerpat maximálně 30 dnů od data aktivace SIM
karty nebo posledního dobití kreditu, poté je již nelze
využít vůbec, avšak Účastník má v takovém případě
možnost zakoupit si některý z datových balíčků
nabízených ze strany MOBIL.CZ, a to za cenu
uvedenou v platném Ceníku služeb nebo má
možnost si opětovně dobít kredit a získat tak
výhodu datového limitu k mobilnímu internetu.
jakubn
takze ono se vlastne nic nezmenilo...havet zasrana...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze