Jednooký selfie král: vyzkoušeli jsme HTC Desire Eye (video)

22

HTC si na podzim připravilo překvapení v podobě modelu Desire Eye. Má svěží vzhled, voděodolné tělo, výbornou výbavu kopírující vlajkový model One (M8), velký 5,2palcový displej a k tomu přidává rovnou dva (!) 13Mpx fotoaparáty, přičemž i ten přední má autofocus a dvojici LED diod. Je Desire Eye ideálním selfie telefonem?

Model Desire Eye představilo HTC poměrně nenápadně, alespoň tedy v porovnání s HTC One (M8), začátkem října, to ale neznamená, že si tento telefon nezaslouží pozornost, právě naopak. I přes své zařazení do třídy Desire nechává výbavou vzadu i vlajkovou loď One (M8).

HTC Desire EYE

Oproti ní má ale zcela jiný design. Luxusní kovové tělo vystřídal matný měkčený (a na dotek velmi příjemný) plast v kombinaci zajímavých pastelových barev. Telefon je tak určen do rukou spíše mladších uživatelů, kteří ocení svěží vzhled. Hodně zajímavé je plynulé navázání tmavšího zadního krytu a světlých boků.

Celé příjemně měkčené tělo má unibody konstrukci, je totiž voděodolné s certifikací IP x7 a vydrží tak třeba půl hodiny pod vodou. I přes to má ale telefon odhalený microUSB konektor stejně, jako třeba Galaxy S5 mini od Samsungu.

HTC Desire Eye – první pohled

„Větší One (M8)“ je stejně výkonné, navíc voděodolné

Displej na přední straně je větší, než má One (M8), ale stejně špičkový. Super LCD poskytuje věrné barvy, výborné pozorovací úhly a s FullHD rozlišením i jemné zobrazení. Co ale nepotěší jsou široké rámečky kolem displeje, telefon je opravdu zbytečně velký a oproti One (M8) pořádně narostl. Ostatní hardware pak kopíruje One (M8), máme tu tak špičkový Snapdragon 801, 2 GB paměti RAM a 16GB vnitřní úložiště rozšiřitelné pomocí paměťových karet. Naopak nevýhodou je akumulátor s menší kapacitou – pouze 2 400 mAh s velkým displejem a vysokým výkonem asi neudělá divy. To však odhalíme až později v našich standardizovaných testech výdrže.

Na selfies jako stvořený

Největší lákadlo tohoto pohledného a špičkově vybaveného telefonu si ale necháváme na konec. Lákadla tu jsou vlastně dvě a díky nim je na tom výbavou novinka lépe, než HTC One (M8). Záda okupuje kvalitní 13Mpx fotoaparát s BSI senzorem, světelností f 2.0 a dualními LED s rozdílnou barevnou teplotou. Pozoruhodné ale je, že prakticky stejný fotoaparát najdeme i na přední straně.

Takzvaná selfie kamerka má také (a teď se podržte) 13 Mpx, autofocus, duální LED s rozdílnou barevností a jen nepatrně horší clonové číslo f 2.2. Fotí sice o něco hůře než velmi slušný zadní fotoaparát, ale stále to s přehledem stačí na bezkonkurenčně nejkvalitnější přední fotoaparát mezi mobily, tablety a možná i notebooky.

Fotky vyfocené předním fotoaparátem, poslední v úplné tmě
Fotografie vyfocené zadním fotoaparátem

Zejména autofocus zajistí, že jsou snímky hezky ostré, ať fotíte cokoliv. LED blesk vás pak kvalitně osvítí i v tmavém prostředí. Fotíte-li se rádi, je Desire Eye naprosto ideálním kandidátem. Na telefonu běží Android 4.4 s nadstavbou od HTC ve stejné verzi, jakou najdeme v HTC One (M8). Prostředí je špičkově odladěné, rychlé a můžete se těšit na pohlednou grafiku a mnoho funkcí včetně BlinkFeedu nebo fotoaplikace HTC Zoe.

Dostupnost a cena na českém trhu není vůbec známa, spekuluje se o cenovce kolem 15 tisíc korun s daní. Telefon jsme měli k dispozici zatím na krátký test v podobě předprodukčního vzorku, co nejdříve ale plánujeme klasickou recenzi hned, jak se nám do redakce dostane finální kus.

Technické parametry HTC Desire EYE

Kompletní specifikace
Konstrukce151,7 × 73,8 × 8,5 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx7
DisplejSuper LCD 3, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:08 hodin
DostupnostQ4 2014, 13 990 Kč
Diskuze ke článku
Anonymní jméno
Pěkný mobil.
tomas
Viete porovnat fotky zadnej kamery napr lumia 830 kludne aj ine. Dik
Lukes - Ogier
Pane Pultzner, má telefon rádio? Děkuji za odpověď.
Martina
Přibližná cena? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze