HTC Desire EYE: voděodolný a zaměřený na selfie

31

Chcete kvalitní fotoaparát na obou stranách displeje? Rádi neustále něco či někoho fotíte a natáčíte? Nezastaví vás ani déšť či bazén? Pak možná právě pro vás je určena novinka od HTC s názvem Desire EYE. Přináší dva 13megapixelové fotoaparáty, přičemž oběma nechybí přisvětlovací LED dioda. Dostalo se na stereo reproduktory, výkonný procesor, LTE nebo zvýšenou odolnost proti vodě.

Mánie kolem selfie fotografií plně pohltila i mobilní telefony. Výrobci vehementně zvyšují rozlišení čelních kamer, jiní nasazují otočné fotoaparáty. Velký krok kupředu udělalo HTC, které se rozhodlo, že nebude dělat rozdíly mezi zadním a čelním fotoaparátem, jednoduše použije takřka stejně moduly. Navíc výrobce tento fotomobil zabalil do líbivého designu a připojil i špičkovou výbavu.

TIP: HTC představilo sportovní kameru RE, konkurenta GoPro

HTC, které na vás kouká

HTC u své novinky Desire EYE zvolilo na první pohled lehký design, kombinující bílé plochy s barevným lemováním. Nejviditelnější částí, která upoutá v podstatě ihned vaši pozornost, je však fotoaparát nad displejem, kterému sekunduje dvojitý LED diodový blesk. O něm si řekneme za chvíli. Novinka bude patřit mezi větší zařízení se svými rozměry 151,7 × 73,8 × 8,5 milimetrů. Na druhou stranu šířka a tloušťka se dostaly na velice příjemné hodnoty. Hmotnost 154 gramů je pak slušná.

HTC Desire EYE

Desire EYE funguje po vzoru řady One na nanoSIM kartu, což znamená další řezaní vašich SIM karet, případně rovnou výměna, pakliže již tuto nejmenší variantu nepoužíváte. Oknem do duše telefonu se stane 5,2palcový Super LCD displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů. O jeho kvalitách netřeba pochybovat, HTC u svých lépe vybavených telefonů nasazuje kvalitní displeje.

První voděodolné HTC

Pod kapotou telefonu se nachází Li-Ion baterie s kapacitou 2 400 mAh. To není vyloženě vysoká hodnota, avšak výrobci dnes dokáží i z menších kapacit získat alespoň průměrnou výdrž.

HTC Desire EYE

Řadě Desire se s modelem EYE možná vrátí ztracený lesk, neboť po dlouhých letech dostává špičkovou hardwarovou výbavu. HTC nasadilo čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,3 GHz a rovněž 2 GB RAM. Interní paměť nabízí základních 16 GB, ale dle výrobce bude uživatelům k dispozici jen 8,9 GB volného prostoru, což není moc. Naštěstí Desire EYE podporuje paměťové karty až do velikosti 128 GB.

Technické parametry HTC Desire EYE

Kompletní specifikace
Konstrukce151,7 × 73,8 × 8,5 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: IPx7
DisplejSuper LCD 3, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:08 hodin
DostupnostQ4 2014, 13 990 Kč

Prvenství model Desire EYE zažívá, co se týče zvýšené odolnosti. Tu jsme sice prvně viděli u HTC One (M8), avšak stupeň krytí IPx3 je spíše jen kosmetickým doplňkem. Desire EYE nabízí stupeň krytí IPx7. Odolnost proti vniknutí prachu tudíž chybí, ale za to model odolá ponoření do metrové hloubky po dobu 30 minut. Samozřejmě telefon nelze pod vodou ovládat, ale například selfie se samospouští bude možné pořídit.

Oficiální snímky telefonu

Prostředí bude zajišťovat operační systém Android ve verzi 4.4 KitKat s nadstavbou HTC Sense. Ta bude velmi pravděpodobně zcela shodná s modely One.

Zaměřeno na fotografování

HTC nikdy nekralovalo fotomobilům, vždy stálo spíše v pozadí, či se pohybovalo někde ve vodách lepšího průměru. Tentokrát by se však o něm mohlo přeci jen mluvit. Pojďme se společně podívat, s čím HTC Desire EYE přichází.

Na zadní straně se nachází 13megapixelový fotoaparát s BSI senzorem a světelností f/2.0. Jedná se o širokoúhlý objektiv. Spolehnout se můžete na HDR, automatické ostření či duální LED diodový blesk. HTC dokonce přidalo také hardwarovou spoušť fotoaparátu, což je jev dnes takřka nevídaný, především pak u telefonů s Androidem. Samozřejmostí je pak záznam videa ve FullHD rozlišení.

Ten hlavní trumf modelu Desire EYE však přichází až nyní. Na čelní straně, konkrétně nad displejem, se nachází druhý fotoaparát s rozlišením opět 13 megapixelů, BSI senzorem a tentokrát světelnost f/2.2. I čelní kamerka podporuje HDR a nabízí plno doplňkových funkcí. Například možnost pořídit selfie hlasem nebo možnost pořídit selfie zcela automaticky. Hodí se již známá funkce make-up, která dokáže vylepšit vaši tvář. Čelní kamerka pak rovněž dokáže zaznamenat video ve FullHD kvalitě.

Oficiální snímky telefonu

Výbava uspokojí i náročné

HTC Desire EYE bude spadat mezi nejvybavenější telefony na trhu. Kromě již zmíněného hardwaru a fotoaparátů nabídne například oblíbené čelní stereo reproduktory, které zajistí prémiovou kvalitu zvukového výstupu mezi mobilními telefony.

Datová výbava pak čítá nejen klasiku v podobě Wi-Fi, Bluetooth 4.0 nebo přenosů HSPA+, ale dostalo se také na NFC a podporu LTE včetně všech v Evropě potřebných pásem. Samozřejmostí je pak podpora GPS s GLONASS a přítomnost digitálního kompasu.

Cena a dostupnost

V tuto chvíli HTC ještě neoznámilo startovací cenu novinky. Stejně také není známa ani přesná dostupnost, je však pravděpodobné, že HTC bude chtít stihnout lákavý vánoční trh.

Diskuze ke článku
rrr
A kde je ten slibovaný HTC One Max !!!!!!!!!!!!!!!!!!
JO
DOBRÝ
loko
chválím rychlost zveřejnění :)

A tomuto telefonu moc úspěchů nevěřím. Tak nějak nechápu kde má mít cílovou skupinu.
Zdá se mi, že HTC pořád trochu bloudí..
zbla
nějak nevidím ty přední stereo reproduktory...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze