Je libo Samsung s Lightning konektorem? Jeden takový už existuje

3
Je libo Samsung s Lightning konektorem? Jeden takový už existuje
Fotografie: Ken Pillonel
  • Autor „prvního iPhonu s USB-C“ opět provokuje
  • Tentokrát dostal Lightning konektor do levného Samsungu

Určitě si vzpomenete na pozdvižení, které vyvolal příchod prvního iPhonu s USB-C. Šlo samozřejmě o neoficiální přestavbu, která měla dokázat jak zručnost autora, tak i popíchnout Apple k tomu, aby se tolik nebránil technologickým standardům.

Poněkud bizarně tak v této situaci vyznívá video stejného autora Kena Pillonela, který nyní udělal přesný opak. Vzal Samsung Galaxy A51 a předělal jeho systémový konektor na Lightning. Výsledek jeho práce je plně funkční a zvládne jak nabíjet, tak i přenášet data. O triviální práci s pájkou přitom nešlo, protože konektor čile komunikuje se zbytkem telefonu, zřejmě hlavně proto, aby se tak zamezilo neoprávněnému přístupu k datům uvnitř. Jestli si jako mnoho lidí kladete otázku, k čemu je něco takového dobré, pak odpověď nabízí autor přestavby přímo ve videu. Tvrdí, že zařízení mělo být spíše zábavným projektem vytvořeným k „vyvážení chaosu“, který rozpoutalo jeho předchozí zařízení, přičemž vydání bylo záměrně načasováno na Apríla.

I zde jeho práce provokuje k zamyšlení. Můžeme se například ptát, zda je nějaké řešení skutečně lepší jen proto, že bylo přijato jako standard.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
V tomto případě je to ovšem pěkná kravina.
Pc Wifi
Pc Wifi
to je takovej chytrak ze vetsiho vola na planete neni :o))) proc tam nedal rovnou mUSB...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze