Jaké jsou naše první dojmy z TCL 10 Pro se 4× fotoaparátem?

Aktualizováno o video
Jaké jsou naše první dojmy z TCL 10 Pro se 4× fotoaparátem?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Uvnitř telefonu najdeme 4 500mAh baterii s podporou Quick Charge 3.0
  • O výkon se stará Snapdragon 675 spolu s 6 GB RAM
  • TCL 10 Pro zaujme nízkou hmotností i povedeným designem

Vlajkový TCL 10 Pro, který jsme si mohli poprvé osahat na letošním veletrhu CES v Las Vegas, dorazil v klasické bílé krabičce, kde na uživatele kromě smartphonu samotného čeká také praktické transparentní ochranné pouzdro, 18W napájecí adaptér a kabel USB-A/USB-C.

TCL 10 Pro preview

Samotný telefon zaujme relativně nízkou hmotností 177 gramů i povedeným designem. Záda se chlubí vysoce praktickou úpravou z matného skla, díky čemuž na nich ulpívá podstatně méně otisků. Netradiční je rovněž horizontálně umístěný „modul“ fotoaparátů. V podlouhlé lince najdeme hned čtyři snímače. Kromě hlavního 64Mpx (f/1.8) se mohou zájemci těšit také na praktický 16Mpx ultraširokoúhlý objektiv (f/2.4), 2Mpx snímač hloubky a 5Mpx makro kamerku, u níž chválíme vyšší rozlišení. Potěší také dvojice přisvětlovacích diod, která poslouží jako blesk při focení nebo svítilna.

Dalším milým překvapením je praktický 3,5mm jack, který na uživatele čeká na horní straně. Zde také najdeme infraport, kterým lze ovládat domácí elektroniku, jako je televize, klimatizace či Hi-Fi věž. Na straně spodní sídlí USB-C konektor doplněný o hlasitý reproduktor a slot pro dvě nanoSIM karty, případně kombinaci jedné SIM karty a jedné paměťové karty typu microSD.

Při čelním pohledu spatříme 6,47" AMOLED displej s poměrem stran 19,5:9, podporou HDR10 a zcela dostatečnou jemností 398 pixelů na palec. Displej má mírně zaoblené boky a kapkovitý výřez pro 24Mpx selfie kamerku. TCL 10 Pro se možná i díky zaobleným okrajům drží velmi pohodlně a v obrazovce integrovaná (optická) čtečka otisků prstů má ideální umístění pěkně na dosah palce. Panel má líbivé podání barev, příkladné pozorovací úhly i slušnou světelnost.

Uvnitř telefonu je Android 10 s decentní nadstavbou TCL UI. V telefonu naštěstí nenajdete takřka žádný bloatware a zbytečnosti, výrobce by si však mohl odpustit aplikace jako Booking.com, Facebook nebo Netflix. TCL 10 Pro naštěstí běhá příkladně svižně, na čemž má svůj podíl také 6 GB operační paměti a dostatečně výkonný Snapdraogn 675. Interní úložiště o velikosti 128 GB typu UFS 2.1 pravděpodobně postačí většině uživatelů.

TCL 10 Pro

Baterie o kapacitě 4 500 mAh by měla spolehlivě zajistit alespoň jednodenní výdrž. Navíc nechybí podpora Quick Charge 3.0, díky čemuž by měla stačit pouhá půl hodinka k nabití na 50 %. O dlouhodobé výdrži se však ale přesvědčíme až v průběhu testování. Pokud vás cokoliv ohledně nového TCL 10 Pro zajímá, neváhejte se nás zeptat v komentářích pod článkem.

Technické parametry TCL 10 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce158,5 × 72,4 × 9,2 mm, 177 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 6,47" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 675, CPU: 2×2 GHz + 6×1,7 GHz, GPU: Adreno 612
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2020,
Diskuze ke článku
xxx
Jinak to zatím vypadá na velmi solidního nástupce řady Alcatel Idol, jen ta změna značky.. no nevím, nevím... mám rád mobily, které nemá každý druhý... s logem Alcatelu by to bylo ještě lepší :-) Ale uvažuju o něm. Míval jsem všechny Top Alcately, po tom, co se na to vyprdli, mám Samsung S10 už od začátku jeho prodeje, S20 ani Note mě nezaujal, takže bych rád vyzkoušel zase něco jiného. Navíc ta matná záda, bomba. :)
JayCube26
Upřímně pod názvem "Pro" bych čekal vyšší střední třídu. Cena taková je, "menší" rozměry potěší, ale to co mi do tohoto krásného telefonu nezapada je ten procesor. Snapdragon 675, i přes to, že může být rychlý, výkonný i kvalitní, je to starý procesor a ještě k tomu, je to procesor střední třídy, tedy mobilů okolo 6tis. korun, tohle je mobil skoro za 13, proto mě to extrémně mrzí. Krásný Amoled displej, zaoblené boky, čtečka pod displejem, luxusní design, super foťáky, super prostředí, menší rozměry, ale ten procesor 😭
Carda
TCL 10 Pro další čínská nudle nic víc :D
Lukáš
Ty dnešní telefony vypadají srandovně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze