iPhone není jediný: Galaxy S6 edge se prohýbá stejně

26

Určitě jste mnozí z vás zaregistrovali menší skandál, kdy se na internetu objevily snímky a videa zachycující ohnutý iPhone 6 Plus. Nyní se zdá, že tzv. Bendgate je neduhem také nové vlajkové lodi Samsung Galaxy S6 edge. Výrobce však rychle zareagoval, a jako vždy se prý není čeho obávat.

Před několika dny se na internetu objevilo video, v kterém byla tlakovému testu podrobena trojice telefonů. Kromě již známého iPhonu 6 Plus se otestovalo také HTC One M9 a Samsung Galaxy S6 edge. Jak to všechno dopadlo, se můžete podívat sami.

Podle tvůrců videa, Galaxy S6 edge se ohne při tlaku asi 50 kilogramů, což je stejná hodnota jako u iPhonu 6 Plus. Po vyvinutém tlaku 68 kilogramů potom přestal fungovat úplně. Pro porovnání, iPhone 6 Plus se odporoučel po 81 kilogramech. HTC One M9 potřebovalo na své ohnutí a zároveň vyřazení z provozu tlak 54 kilogramů.

Samsung Galaxy S6 edge

Hned tedy vyvstala otázka, jestli se opět jedná o neduh pojmenovaný Bendgate. Sám výrobce se však do toho rychle vložil a na oficiálním blogu zveřejnil prohlášení. Podle něj se takovému tlaku může telefon vystavit velmi zřídka. Pokud budete telefon nosit v zadní kapse, Samsung tvrdí, že bude tlak vyvíjený při sezení dosahovat zhruba 30 kilogramů. Samsung Galaxy S6 edge byl přitom testovaný při tlaku do 36 kilogramů. Při každodenním zacházení by tedy rozhodně nemělo dojít k žádnému ohnutí. Pro uklidnění svých zákazníků navíc ukázal video, kde nový telefon na výdrž oněch 36 kilogramů testují.

Zdroje: pocket-lint.com, phonearena.com, global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
meli
Ten Samsung okopiruje opravdu vsechno :-D
Lubos
Mám svojí Elugu 02-E běžně v kapsách a nikdy se mi neohla, jestli to není tím že to rádoby kovové doplňky jsou nepodajné, to by je museli dělat spíš z Carbonu
Xwert Is
Xwert Is
No lenže ten iPhone sa ohybal v nohaviciach.
To ze ho ohne stroj je jedno pokiaľ vydrží tlak pri bežnom nosení je to v pohode
Tom
proč neotestujou LG G Flex2?? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze