iOS 8.3 oficiálně: rasově vyvážené smajlíky a nové jazyky pro Siri

8

Některé chyby operačního systému jsou vážné, jiné spíše štvou a nad jinými se nelze než pousmát. Co byste například řekli na námitku, že smajlíci a jiné symboly pro doplnění textové komunikace ukazují pouze europoidní tváře a další části těla? To však řeší nový update iOS s označením 8.3. Přidává i další zajímavé funkce.

Asi nejviditelnější změnou nového mobilního operačního systému od Applu je tak přes 300 nových emotikonů, ke kterým se dostanete dlouhým stiskem na příslušnou ikonu. Smajlíci mají lidský vzhled a každý existuje v několika variantách, aby byly zastoupeny všechny etnické skupiny.

Emoji iOS
Nové emotikony v iOS. Najdete i svou barvu kůže?

Další změnou je přidání několika nových jazyků pro Siri. Konkrétně se jedná o ruštinu, dánštinu, holandštinu, thajštinu, švédštinu, turečtinu a portugalštinu. Čeština v nabídce chybí, ale fakt, že se dostalo na méně početně zastoupené jazyky, anebo takové jazyky, které se používají v ekonomicky méně vyspělých oblastech, dává naději, že bychom se češtiny přece jenom mohli někdy v budoucnosti dočkat.

Samozřejmostí je pak obvyklé opravování chyb a zvyšování výkonu. Zajímavostí je rovněž i fakt, že beta verze tohoto operačního systému byla přístupná veřejnosti, nejenom vývojářům, jak tomu bylo v minulosti.

Zdroje: thenextweb.com

Diskuze ke článku
R1S0
"Smajlíci mají lidský vzhled a každý existuje v několika variantách, aby byly zastoupeny všechny etnické skupiny. "

A emotikony aziatov si nechali na iOS 8.4?
Strášce Galaxyje
Tak si to shrňme: iPhony vybuchují a thají dětské prstíky, iPhony Plus se ohýbají při trochu silnějším větru, update firmwaru je pro mobil něco jako ruská ruleta, Apple Watch ještě ani nejsou na trhu a už teď se ví, že nic nevydrží a co dělají inženýři v Cupertinu? Vybarvují si smajlíky jako tříleté děti. Tlesk, tlesk, tlesk (ironické tleskání).
R9
Uzasny zbytocny update z ktoreho budu mat teraz ovce mesacnu euforiu do dalsieho update s dalsimi smajlikmi.
trubikut
totalny ajfonacky glupaci !! maju v hlavach riadne nakaleno

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze