Instagram chce dohnat TikTok. Naráz budete moci sdílet více fotek

Instagram chce dohnat TikTok. Naráz budete moci sdílet více fotek
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Nově bude možné v jednom příspěvku sdílet až 20 snímků či videí
  • Doposud je limit poloviční

Sociální síť Instagram byla původně určena pro sdílení fotografií, které často mohly být opatřeny různými filtry. Postupem času se však do popředí dostávaly Stories, případně celá videa zvaná Reels. Ani tak však síť nezapomněla na své kořeny a fotografie samozřejmě nadále sdílet můžete. Od roku 2017 dokonce i prostřednictvím alb, která se nazývají karusel. Takový příspěvek může doposud čítat až 10 různých fotografií nebo videí.

Instagram

Dle informací serveru theverge.com však nastane změna v maximálním počtu takto sdílených fotografií či videí. Nově jich má být možné nahrát dvojnásobek, tedy 20. Za tímto krokem může být to, že Instagram chce být konkurenceschopný vůči TikToku. Tato síť, původně zaměřená výhradně na krátká videa, totiž nyní dovoluje nahrávat i fotografie, přičemž v jednom příspěvku jich může být až 35.

Příspěvky s fotografiemi na Instagramu procházejí v průběhu let postupnými proměnami. Kromě filtrů přibyl zmíněný karusel, dále možnost příspěvek opatřit hudbou a nově bude možné přidávat více fotografií. Změna se zavádí celosvětově, avšak postupně, a například dnes ještě na všech účtech k dispozici není.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze