iFixit rozebral Samsung Galaxy S5: jak vypadá uvnitř?

12

Známý server iFixit, který rád rozebírá elektroniku všeho druhu, si tentokrát vzal do parády nejčerstvější vlajkovou loď od Samsungu, tedy samozřejmě model Galaxy S5. Jakého skóre rozebíratelnosti tentokrát Samsung Galaxy S5 dosáhl? A jak vlastně Galaxy S5 vypadá uvnitř? Na to vše nám iFixit odpověděl.

Nepřehlédněte:

Server iFixit není třeba představovat, každou zajímavou novinku, která přijde na trh, rozebere a následně celý postup vysvětlí. Zkušenějším uživatelům se takový návod pak může hodit, pokud si chtějí „podomácky“ telefon opravit (i když se tím pádem vystavují riziku ztráty záruky). Po každé práci pak server ohodnotí na stupnici od 1 do 10 bodů podle toho, jak moc složité rozebírání nakonec bylo. Jakého výsledku se dočkal Galaxy S5? 5 bodů z 10, tedy středně obtížné rozebrání.

Samsung Galaxy S5 je poměrně obtížné rozebrat

Snadno vyndáte (z pochopitelných důvodů) pouze baterii, na vše ostatní budete potřebovat více trpělivosti a nejlépe také speciální nástroje, respektive šroubováky a „trsátka“. Kromě zodpovězené otázky na snadnost rozebrání jsme se od serveru iFixit dočkali také pohledu na vnitřnosti zařízení. Všechny další obrázky z průběhu rozebírání najdete přímo na serveru iFixit.

Technické parametry Samsung Galaxy S5

Kompletní specifikace
Konstrukce142 × 70,5 × 8,1 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejSuper AMOLED, 5,1" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx (5 312 × 2 988), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 801 MSM8974AC, CPU: 4×2,5 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt), doba nabíjení: 1:54 hodin
Dostupnostduben 2014,

Zdroje: ifixit.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
tim
S ohledem na voděodolnost S5 velmi dobrý výsledek! Pro porovnání: HTC One M8 Repairability Score: 2 out of 10. htc opět potvrzuje zprasenou konstrukci jejich mobilů.
Michal
Zajdi se na to htc aspoň podívat, než začneš tvrdit něco o zprasený konstrukci, naopak tak dokonalou jsem ještě neviděl. Telefony se nedělají s ohledem na to, že se v tom bude hrabat každej blbec. Vždyť u nových aut už si taky sám nevyměníš ani žárovku. To htc jsem si koupil, viděl jsem včera i S5, to se vůbec nedá srovnat. Ten displej, zvuk, konstrukce, vzhled prostředí a svižnost, to všechno má htc mnohem lepší. U Samsungu bude zřejmě lepší jen ten foťák i když na diaspleji htc ty fotky taky vypadají dobře.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze