Huawei vyrobil milión zařízení s HongMeng OS

17
Huawei vyrobil milión zařízení s HongMeng OS
  • Všechny telefony budou sloužit pro interní testování
  • Systém je plně kompatibilní s Android aplikacemi
  • Hotový pro komerční nasazení má být na podzim, nejpozději na jaře příštího roku

Plány na náhradu operačního systému Android spřádal Huawei už dlouhé roky a současné kroky americké administrativy tento vývoj jenom urychlily. Za relativně krátkou dobu totiž čínská firma dokázala vyrobit milión zařízení s operačním systémem HongMeng. Zprávu přinesl chinadaily.com.cn s odkazem na analýzu firmy Rosenblatt Securities. Je to překvapivé, ale tak velké množství neslouží jako prodejní várka, ale bude se na něm nový systém teprve testovat, nejspíše v rámci nějakého interního programu.

Zpráva dále popisuje, že systém je plně kompatibilní se stávajícími aplikacemi připravenými pro Android a nabízí „zvýšenou bezpečnost pro ochranu osobních údajů“. Podle Richarda Yu, ředitele Huawei Consumer Business Group, bude systém připravený ke komerčnímu startu na podzim, v případě neočekávaných komplikací nejpozději na jaře příštího roku. Nemá se přitom omezovat jen na telefony a tablety, ale bude připraven fungovat v autech, televizích a nositelné elektronice.

Je možné, že Huawei se bude snažit HongMeng protlačit na některé trhy bez ohledu na to, jak dopadne současný spor s americkou vládou, kde prozatím panuje příměří díky odsunu sankcí a zákazů do konce srpna. HongMeng jako ochranná známka už má svoji registraci u příslušných úřadů v Evropě, Kanadě, Jižní Koreji a Mexiku.

Otázkou zůstává, pod jakým systémem se HongMeng podívá do světa. Jeho název působí v originále moc exoticky, moc atraktivní není doslovný překlad „Rudý sen“. Možná Huawei sáhne po mytologickém významu, který se odkazuje ke stvoření známému jako „velká mlha“, anebo to bude nakonec úplně něco jiného, například už zmiňovaný ArkOS?

Diskuze ke článku
Porydge
HongMeng :DDDDDDDDD
Laksi
a kde ty aplikace určené pro Android lidi stáhnou?
na apk nejsou širší masy zvědavý
Martin
Ať si to šikmoočka nechají doma. Čekám vzdychají video , jak Huawei udělal zázrak od toho chudáka z Huasekty.
.
Ten systém se má prý nakonec jmenovat OakOS. Ano, jako dub.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze