Huawei v Evropě posiluje svou pozici, zaměstná zde přes 10 tisíc lidí

1

Čínský výrobce Huawei, který patří celosvětově mezi první pětku výrobců co do počtu prodaných telefonů, hodlá více expandovat do Evropy. Na druhém Evropském dni inovací Huawei z úst zástupce výrobce zaznělo, že společnost hodlá v Evropě zaměstnat více než 10 tisíc lidí.

Huawei logo (správné!)

Na druhém Evropském dni inovací Huawei (European Huawei Innovation Day), který se konal v Miláně, ředitel pro strategii a marketing společnosti Huawei, William Xu, uvedl: „Čínu a Evropu poprvé spojila prastará Hedvábná stezka. Současná „Křemíková stezka“ v oblasti informačních a komunikačních technologií obě části světa sbližuje ještě více. Evropa se může pochlubit dlouhou tradicí inovací, má špičkové talenty a otevřené obchodní možnosti. Jako významný hráč v evropském inovačním ekosystému Huawei společně inovuje a otevřeně spolupracuje s operátory, partnery a akademickými institucemi s cílem dosáhnout výsledků, které budou přínosem pro všechny. Tyto iniciativy zvýšily konkurenceschopnost odvětví informačních a komunikačních technologií v Evropě a podporují cíl Evropské komise vybudovat jednotný digitální trh a vytvořit lépe propojenou Evropu.”

Wiliam Xu
Wiliam Xu – ředitel pro strategii a marketing společnosti Huawei

William Xu dále řekl: „Huawei se stává skutečnou evropskou společností. V Evropě nyní zaměstnává více než 7 700 lidí, z nichž 850 se zabývá výzkumnou a vývojovou činností. V nadcházejících pěti letech Huawei v Evropě přijme dalších 5 500 zaměstnanců a počet výzkumných a vývojových pracovníků se zvýší na více než 1 700.“

Čtěte také: Huawei konference 25. června: ukáže se nový Huawei Honor?

Společnost Huawei založila se zákazníky a partnery po celém světě již 28 společných inovačních center, z nichž se dokonce 18 nachází v Evropě. Centra se zabývají oblastmi, jako jsou bezdrátový přístup, síťové komunikační technologie, obchodní podpůrné systémy, energetická a průmyslová řešení. Na základě činnosti těchto center udělily společnosti Vodafone, BT a další přední operátoři společnosti Huawei několik cen za inovace.

Zdroj: TZ Huawei