Huawei reaguje na obvinění ze šíření falešných recenzí na Mate 10 Pro

5
Huawei reaguje na obvinění ze šíření falešných recenzí na Mate 10 Pro
  • Čínský výrobce je v posledních dnech obviňován ze šíření a podněcování falešných recenzí telefonu Mate 10 Pro na stránkách prodejce Best Buy
  • Podle Huawei jde pouze o nedorozumění a chybu v komunikaci ze strany jejich manažera Facebooku, který se správně nevyjádřil

Huawei si to u svých zákazníku pořádně zavařil. Společnost ještě pořádně ani nevstoupila na americký trh a už má řadu problémů. Nejprve byl tamními operátory zamítnut prodej telefonů a nyní se musí výrobce potýkat také s kauzou ohledně falešných recenzí. Huawei na tato nařčení nyní konečně oficiálně zareagoval redakci Android Authority, na jejichž stránkách najdete kompletní text odpovědi.

Huawei se nechává slyšet, že došlo k nedorozumění ohledně hledání nových beta testerů telefonů v USA. I když můžeme na stránkách Best Buy najít obsáhlé a detailní recenze od těchto beta testerů, nebyly jim prý v žádném případě poskytnuty za jejich upřímný a neovlivněný názor žádné výhody. Nicméně společnost pracuje na smazání příspěvků, u kterých není výslovně upozorněno, že jsou od uživatelů, kteří patří do testovacího programu.

Falešné recenze Huawei Mate 10 Pro

V podstatě tedy Huawei tvrdí, že v Americe už dávno má několik vybraných „beta testerů“, kteří Mate 10 Pro již používají s předstihem a právě ti zanechali na stránkách Best Buy své recenze. Jestli vysvětlení věříte je na vás, ale pro jistotu přikládáme i screenshot příspěvku, který celý povyk začal. V něm Huawei jasně píše, že jediný způsob, jak se teprve dostat do beta programu, je zanechat svou recenzi s důvody proč telefon lidé chtějí na stránkách Best Buy. Podle Huawei jde ovšem o chybu v komunikaci jejich manažera, který se stará o Facebook a vyzval uživatele k napsaní „recenze“ omylem.

Huawei Mate 10 Pro

Rozměry154,2 × 74,5 × 7,9 mm, 178 g
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát20 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:47 hodin

Zdroj: androidauthority.com