Vyzkoušeli jsme, jak fotí Huawei Mate 10 Pro

12
Vyzkoušeli jsme, jak fotí Huawei Mate 10 Pro
  • Huawei Mate 10 Pro se chlubí duálním fotoaparátem s výbornou světelností a optickou stabilizací
  • Nechybí portrétní mód či speciální dvojnásobný
  • Záznam videa je umožněn až ve 4K rozlišení

Svůj nejlepší letošní počin již představil také Huawei. Novinku Mate 10 Pro už si také můžete předobjednat. Důvodů, proč si telefon pořídit, budou mít zájemci jistě hned několik. Velkým lákadlem však může být duální fotoaparát. Ten disponuje kombinací rozlišení 20 a 12 megapixelů. Současně se chlubí výbornou světelností f/1,6 a také optickou stabilizací obrazu. Doplňme, že na zadní straně kromě loga Leica, která na fotoaparátu opět participovala, najdete ještě laserové ostření a dvě přisvětlovací diody.

Huawei Mate 10 Pro

Prostředí

Samotná aplikace obsluhující fotoaparát nevypadá nově, a je tudíž takřka shodná se staršími modely výrobce. V základu je velice přehledná a pokud rádi jen rychle fotíte, můžete si vystačit s automatickým režimem a prostým klikáním na spoušť. Rychle si však můžete upravit barevné podání fotografii nebo připnout funkci živých fotografií, která obstarává krátká videa během focení. Současně můžete spustit portrétní mód i upravit nastavení přisvětlení formou LED diod.

Huawei Mate 10 Pro

Další volby naleznete prostým tahem prstu doleva či doprava při horizontálním držení. Z levého boku se objeví různé režimy. Zde můžete přepnout na černobílé snímky, video, HDR, Panorama , 3D Panorama nebo noční záběr. Hodit se může režim skenování dokumentů nebo zpomalené video. Z pravé strany se dostanete ke klasickému nastavení, kde volíte rozlišení, samospoušť či možnost si přidat vodoznak značky Leica. Z pravé strany, avšak s menší razancí, lze vytáhnout i kompletní manuální režim. Jak správně tušíte, je to trošku nepraktické, ale po chvíli si na toto řešení lze zvyknout.

Ukázkové snímky

Samotná kvalita fotografií není vůbec špatná, potěší zejména velmi dobrá ostrost. Barevné podání je již o něco slabší a trochu se odklání od reality, nicméně nejde o nic dramatického. Dle očekávání telefonu nejlépe svědčí dostatek světla, za něhož pořídí velmi slušné fotografie. Zásadní zhoršení nepřichází ani v interiérech a na snesitelné úrovni zůstává šum. Pokud je světla již skutečně nedostatek, hrozí nejčastěji neostrý snímek. Důvod je prostý – fotoaparát se nepodaří udržet zcela v klidu. Nicméně při troše snahy jde i v noci pořídit fotografii slušné kvality.

Ukázkové fotografie

Za zmínku stojí, že díky duálním fotoaparátu můžete snímanou scénu dvojnásobně přiblížit, a to téměř bez ztráty kvality. Vše probíhá za pomoci sekundárního 20megapixelového fotoaparátu a speciální výpočetní operace. Výsledkem je do dvojnásobného přiblížení velmi kvalitní snímek a to ačkoliv se jedná o digitální zoom. Kvalita tak potěší, ale nedosahuje takových výsledků, jako v případě optického přiblížení.

Ukázka možnosti bezztrátového přiblížení

Dvojice fotoaparátů přináší též možnost portrétního režimu, který velmi snadno zapnete hned z hlavní nabídky aplikace fotoaparátu. Výsledky nejsou vůbec špatné, telefonu se daří rozmazat skutečně jen pozadí a objekt, který fotíte, zůstává nadále ostrý.

Ukázka portrétního režimu (třetí snímek s vypnutým portrétovým režimem)

Video záznam

Záznam videa je umožněn maximálně ve 4K rozlišení se 30 snímky za vteřinu. Raději bychom viděli vyšší snímkovací frekvenci, ale bohužel. 60 snímků za vteřinu se dočkáme až v nižším Full HD rozlišení. Obrazová kvalita videa je velice slušná a pochvalovat si musíme i zvukovou stránku.

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro (testovací video) – 1080p, 60 FPS

Technické parametry Huawei Mate 10 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce154,2 × 74,5 × 7,9 mm, 178 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejAMOLED, 6" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát20 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 970, CPU: 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:47 hodin
Dostupnostlistopad 2017, 21 000 Kč
Diskuze ke článku
Samo Kosík
Samo Kosík
nice
Xwert Is
Xwert Is
Sa vždy usmejem keď vidím takéto fotky. Práve preto že keď mobil predstavujú na promách sú fotky krásne slnečné úplne ideálne. V reále sú také pochmúrne škaredé ...
Teraz nejde o kvalitu fotiek ale o to prostredie a obsah že tie promo sú vždy také vyčačkané a tie Vaše také že ako z Hororu :D
Ale to nie len pri tomto telefóne myslel som to všeobecne.
PavelD
Ta cena toho mobilu je opravdu dost sebevědomá. Za ty prachy mám dvě loňské S7. Nebo G6 a S7.
anonym
No foto slušně chtěl bych ho ale jako mate 10 tenhle je dost blby ze nemá jack ma čtečku na zádech a displej 18:9 nema pam. karty. Což verze mate 10 ma lepší displej16:9 ma jack i pam karty a čtečku vpředuba je i levnejsi.
Jenže ti idioti ho u nás neprodavaji. Diky tomu si jejich mobil nekoupim...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze