Huawei poodhalilo svůj tabletofon Mate 8, představí jej až v lednu

1

Huawei dnes v Číne více poodhalil a potvrdil svůj chystaný model Mate 8 se 6palcovým Full HD displejem. Tato novinka se však úplné oficiální premiéry dočká až na lasvegasském veletrhu CES 2016.

Huawei Mate 8

Aktuálně tak neznáme kompletní specifikace, ale přesto Huawei sdělil alespoň nějaké dílky ze skládačky. Vesměs jde však o známé věci, díky dřívějším únikům. Potvrzen je také 6palcový displej s Full HD rozlišením, který je kryt 2.5D sklíčkem. To je ve svých krajích mírně zaobleno, což přispěje k pohodlnějšímu ovládání. Pod kapotou se bude ukrývat osmíjádrový procesor Huawei Kirin 950, který nabídne 4 jádra Cortex-A72 s taktem 2,3 GHz a 4 jádra Cortex-A53 s taktem 1,8 GHz. Dále se bude Mate 8 dělit na lépe vybavenou variantu, která se pochlubí 4GB RAM a 64GB úložištěm, a méně vybavenou verzi se 3GB RAM a 32GB interní pamětí.

Oficiální snímky Huawei Mate 8

Hlavní fotoaparát zajistí Sony, konkrétně půjde o model IMX298, a bude mít 16megapixelové rozlišení spolu se světelností f/2.0. Přední kamerka bude opět od Sony (model IMX179) a nabídne až 8megapixelové rozlišení a světelnost f/2.4. Poslední oznámená informace se zabývá baterií, která bude mít kapacitu 4 000 mAh. Více informací výrobce prozatím nesdělil, neboť si novinku Mate 8 schovává na blížící se veletrh CES 2016, který se tradičně uskuteční v Las Vegas.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
mental.disease
Huawei sa snaží. Je obdivuhodné, že si vôbec sami robia čipsety (HiSilocon). Síce doteraz boli iba vyšší priemer. No Kirin 950 to mení. Ak vôbec prvý nasadili CPU jadrá ARM Cortex-A72 a GPU Mali 880. V AnTuTu tento SoC siaha k 90 tisíc bodom.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze