Huawei P9 Plus naživo: ten nejlepší za 20 tisíc (video)

33

Huawei na tiskové konferenci v Londýně představil nejenom svou vlajkovou loď P9, ale také její varianty Plus a Lite. A verze Plus přináší mnohem více, než jen větší 5,5palcový displej. Překvapí přidanými funkcemi navíc, ale také velmi sebevědomou cenou. My jsme novinku v Londýně vyzkoušeli a zde jsou naše první dojmy.

Huawei P9 Plus – první pohled

Model P9 Plus stále na tiskové konferenci trochu v ústraní, přeci jen hlavní pozornost směřovala vůči klasické vlajkové lodi P9. A možná trochu neprávem. Model P9 Plus je totiž nejen větší, přináší překvapivě mnoho funkcí navíc, které P9ka postrádá.

TIP: přečtěte si kompletní první dojmy z modelu Huawei P9

Huawei P9 Plus

Přehledně: co má P9 Plus navíc oproti P9?

  • Větší 5,5palcový displej
  • Technologii snímání síly tlaku na displej Force Touch (Pressure Touch)
  • Větší 3 400mAh akumulátor
  • Infraport pro ovládání domácí elektroniky
  • Stereo reproduktory
  • Automatické ostření u předního fotoaparátu

Po stránce konstrukce je na tom P9 Plus stejně jako P9. Tedy špičkově. Luxusní kovové zpracování, povedený design a příjemně zakulacené boky dávají dohromady kombinaci, která se dobře drží v ruce a skvěle vypadá. Pochválit musím velmi tenké rámečky kolem displeje a přijatelnou hmotnost. Vše, co jsme zmiňovali v prvních dojmech modelu P9, platí i zde. A navíc tu máme některé zajímavosti, jako je třeba infraport nebo automatické ostření u předního fotoaparátu.

Zaujmou stereo reproduktory, přičemž jeden se nachází na spodní hraně, druhý je pak kombinovaný se sluchátkem pro hovory. Full HD rozlišení na 5,5palcovém displeji stále nevadí a Huawei poskytuje dostatečně jemný obraz. Kromě lepší výdrže zaujme zejména technologie Force Touch, které Huawei říká Pressure touch. Měl ji sice už model Mate S v prémiové verzi, a to ještě před iPhonem 6s, Huawei ale v podstatě nenabídl žádné užitečné funkce, které by s rozpoznáváním přítlaku spolupracovaly.

Huawei P9 Plus
Duální fotoaparát a čtečka otisků prstů u modelu P9 Plus

V případě modelu P9 Plus už se výrobce poučil a rozpoznávání tlaku funguje u 18 vestavěných aplikací. Většinou se jedná o totožnou implementaci, jakou přinesl Apple, tedy že při zatlačení na ikonku se zobrazí šikovná kontextová nabídka. K dispozici je ale i zoomování fotek pomocí přítlaku a další funkce.

Kombinace všech těchto funkcí, včetně většího akumulátoru dělá z P9 Plus ještě lákavější model, než jakým je klasická vlajková loď P9 a v praxi se nám velmi líbil. Huawei si ale za novinku nechá pořádně zaplatit a její cena začíná na 20 tisících korunách. O prodeji v Česku zatím navíc není rozhodnuto. Huawei si zřejmě není jistý, zda by si za takovou cenu našel telefon i přes své nesporné kvality své zákazníky.

TIP: přečtěte si kompletní první dojmy z modelu Huawei P9

Technické parametry Huawei P9 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce152,3 × 75,3 × 7 mm, 162 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 955, CPU: 4×2,5 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:32 hodin
Dostupnostsrpen 2016, 20 000 Kč
Diskuze ke článku
Tomas
Pane Boze.. ako male deti .. Vsetky komentare len o tom, ktory displej je lepsi.. TU ASI CHODIA SAME MALE DETI ALEBO PUBERTIACI


...........................................................................................
vypalovac
Osazením vypalujícího se amoled displeje celý mobil podělali.
.....
No a ty jsi ocas..amoled je rozhodně lepší, ale to omezenci nevysvetlis
tom
Vypalování oled je pricipiální záležitost, kterou nelze překonat. Že vypálení displeje nevidíte neznamená, že k němu nedochází. Záleží jak často a jakým způsobem mobil, resp. displej používáte. Osobně bych si mobil nebo televizi s oled panelem nekoupil bez ohledu na značku nebo ostatní technickou výbavu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze