Huawei P smart Z spatřen na stránkách Amazonu. Cenovka bude vyšší, než se čekalo

aktualizováno
9
Huawei P smart Z spatřen na stránkách Amazonu. Cenovka bude vyšší, než se čekalo
  • Hlavním lákadlem bude bezrámečkový displej s uhlopříčkou 6,59 palce
  • Telefon se může pochlubit nadprůměrně velkou baterií o kapacitě 4 000 mAh
  • Uvnitř dále najdeme Kirin 710 doplněný o 4 GB operační paměti
  • Nezapomnělo se ani na 3,5mm jack nebo duální fotoaparát
  • Smartphone bude nabízen přibližně za 5,5 tisíce korun

Aktualizováno 6. 5. 2019

Huawei P smart Z se objevil na stránkách italského prodejce Amazon. Díky tomu máme informaci o ceně, která by měla činit 279 eur (tedy přibližně sedm tisíc korun).

Původní informace z 26. 4. 2019

Mobielkopen.net informoval o plánech Huawei představit smartphone s výsuvnou kamerkou, která se těší poměrně velké oblibě u značek typu Oppo nebo Vivo. Telefon by měl přitom spadat do střední kategorie a kromě 6,59palcového bezrámečkového displeje nabídnout také baterii s vysokou kapacitou či duální fotoaparát.

Huawei P smart Z

Bezrámečkový displej u smartphonu s názvem Huawei P Smart Z má být podle dostupných informací označován jako Ultra Fullview a mít Full HD+ rozlišení s výslednou jemností 391 pixelů na palec. Poměr stran bude standardních 19,5:9 stejně jako u nedávno zrecenzovaného Huawei P smart (2019).

Uvnitř se bude nacházet HiSilicon Kirin 710 vyráběný 14nm technologií s výkonem pro běžné operace. Společnost mu bude dělat 4 GB RAM a 64GB úložiště. Čím tento model vybočuje z řady, je však samotná baterie, která má poskytnout 4 000 mAh, a dá se tak předpokládat výdrž přesahující jeden den. Pokud by vám interní úložiště telefonu nedostačovalo, lze jej rozšířit o paměťové karty o velikosti až půl terabajtu.

Díky uniklým obrázkům si rovněž můžeme prohlédnout čtečku otisků prstů na zádech, která je i dnes stále mnohdy spolehlivější než nové čtečky otisků prstů v displeji. Dobrou zprávou je rovněž zachování 3,5mm jacku. Dvojice fotoaparátů na zadní straně nabídne rozlišení 16 + 2 megapixely se světelností f/1.8 u hlavního snímače, respektive f/2.4 u pomocného senzoru určeného pro zkoumání hloubky během pořizování portrétních fotografií.

Huawei P smart Z

Rozměry Huawei P smart Z jsou vcelku sympatické a činí 163,5 × 77,3 × 8,9 milimetrů s hmotností 197 gramů. Telefon bude dodáván s Androidem 9 Pie a dostupný v černé Midnight Black, zelené Emerald Green a klasické modré Sapphire Blue. Cenovka by se měla pohybovat kolem 210 eur, tedy přibližně 5,5 tisíce korun. Kdy se dostane na trh ani datum oficiálního představení však zatím neznáme.

Diskuze ke článku
G.
Dole je taká brada, že by sa do nej zmestili 4 kamery z toho nového Meizu a nepotrebovalo by to ani žiaden výsuvný mechanizmus. Ale mi jasné, že 5 korunový IPS displej potrebuje centimetrovú bradu ako napájanie displeja, takže za 200eur v deň predaja a za 150 po mesiaci si to asi zákazníkov nájde.
Marduck
bingo
Mark
V tej zelenej by mohli robiť aj iné telefóny. Pekná farba.
Eedx
A co USB-C, ma ho uz konecne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze