Huawei na čínském trhu vede, pomáhá masivní růst Honoru

4
Huawei na čínském trhu vede, pomáhá masivní růst Honoru
  • Prodeje na čínském trhu poklesly meziročně o 12 %
  • Jedničkou na trhu je Huawei, kterému výrazně pomohl nárůst prodejů telefonů značky Honor
  • 90 % trhu patří pěti největším dodavatelům, trh stagnuje a malé společnosti tak nemají moc šancí se prosadit

Čínský trh s mobilními telefony prožívá útlum. I přes téměř tříprocentní nárůst ve druhém čtvrtletí tohoto roku meziročně klesly prodeje o 12 %. Nejvíce se ve druhém kvartálu dařilo Honoru od Huawei, který zaznamenal 51,1% nárůst a se svými 16,7 % dodávek na čínském trhu se řadí na třetí místo za první Oppo s 20,1 % a Vivo s 16,9 %. Samotná značka Huawei se pak s 12,7 % umístila až pátá za Xiaomi (15,1 %). Počítáme-li však Huawei a Honor dohromady, oba koneckonců patří prvnímu jmenovanému, patří Huawei skoro 30 procent trhu.

Chinese market  q2 2018 shipments
Podíl na čínském trhu, shora Huawei + Honor, samotný Huawei, samotný Honor, Oppo, Vivo, Xiaomi, Apple.

Na čínském trhu je vidět, že více než 90 % trhu se dělí mezi 5 největších hráčů, tím posledním je Apple s 8,9 %, což nasvědčuje víceméně stagnujícímu trhu, kde větší společnosti bez problémů přetlačí ty malé. Tento stav se nejspíš jen tak nezmění, uvidíme však jak s pořadím zamíchá příchod ohebných telefonů.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Vivo a OPPO patří spolu s OnePlus pod BBK Electronics, takže Huawei rozhodně nevede ani po takové manipulaci s počty (BBK El. 37%). Překvapuje mě, že takovou základní věc zdejší autoři neví. Nebo ji záměrně zatají, aby jejich oblíbená značka vypadala jako nejlepší.
Smutné...
Tomas
Smutny jsi tu jedine ty z teto informace, zdejsi šáša náš

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze