Huawei MediaPad 7 Youth: sedm palců, se kterými si zavoláte

4

Na výraznější úspěch mezi tablety čeká čínský Huawei. Jeho rodinka MediaPadů je sice známá, ale popularita ji schází. O zlepšení se bude snažit nový model MediaPad 7 Youth, který nabídne sedmipalcový displej a dokáže mimo jiné i telefonovat a posílat SMS zprávy.

Do boje mezi sedmipalcovými tablety vyráží Huawei MediaPad 7 Youth. Vzhledově jde o vcelku běžný tablet s výškou 193,4 milimetrů a příjemnou tloušťkou 9,9 milimetrů. Hmotnost se zastavila na 350 gramech. Na sedmipalcovém displeji se bude jistě pěkně vyjímat operační systém Android 4.1 Jelly Bean.

Huawei MediaPad 7 Youth

O pohon se postará dvoujádrový procesor s taktem 1,6 GHz vyrobený 28nm technologií. Informace o velikosti paměti RAM či interní paměti prozatím není známa. Víme naopak něco o baterii. Výrobce použil Li-Pol akumulátor s kapacitou 4 100 mAh, což by mohlo zaručit slušnou výdrž na jedno nabití.

Klíčem k úspěchu MediaPadu 7 Youth by mohla být přítomnost GSM modulu. Užijete si nejen rychlá data HSDPA až do rychlosti 21 Mb/s, ale s tabletem bude možné také telefonovat a vyřizovat SMS a MMS zprávy. Samozřejmě ale nechybí také klasické Wi-Fi a slot pro SIM kartu můžete teoreticky nechat zcela prázdný.

Huawei MediaPad 7 Youth bude dostupný v průběhu třetího čtvrtletí v Rusku, Číně, Asii, Tichomoří a Evropě. Startovací cena oznámena nebyla.

Technické parametry Huawei MediaPad 7 Youth

Kompletní specifikace
Konstrukce193,4 × ? × 9,9 mm, 350 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 7" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát, , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px
ChipsetCPU: 2×1,6 GHz
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB / 8 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: ?, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
DostupnostQ3 2013, ?

Zdroje: huawei.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
pauletakk
Startovací CENA :)
Pedes
tak toto je dle specifikace konkurence do vlastních ad :-) Ale z recenze to vypadá slušně takže prodeje by mohly být zajímavé, hlavně to hliníkové tělo
Michal
Jinde se píše že s tímto modelem telefonovt nelze,sim karta slouží jen pro přenos dat 3G a telefonování zvládne jeho dražší bráška. Tak jak je to?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze